Organisatie vergist zich: keiharde metal op laatste Kasteeltuinconcert

Geplaatst: 21 augustus 2015 in Helmond

Scheurende gitaren, een gruntende zanger en een workshop stagediven in de pauze. Dat staat de bezoekers van het laatste Helmondse Kasteeltuinconcert van dit seizoen vanavond te wachten. Door een foutje van de organisatie is niet de toegankelijke Nederlandse popcoverband Tilt geboekt, maar de gelijknamige thrashmetalgroep uit het oosten van Polen.

Alarmbel rinkelen
Organisator Peter-Paul van Meerhoven kwam er vrijdagochtend achter dat er iets niet klopte. ,,De mannen die uit de tourbus stapten, zagen er nogal onguur uit. Verder hadden ze opvallend veel gitaren bij zich en droegen ze aardig wat tatoeages. Nu is dat laatste niet zo bijzonder in de kasteeltuin, maar toch ging er een alarmbelletje of twee rinkelen.”

Verkeerde Tilt geboekt
Van Meerhoven raadpleegde zijn e-mailcorrespondentie en ontdekte al snel waar het was misgegaan. ,,Ik heb dit voorjaar per ongeluk op de website van de verkeerde Tilt een reservering gedaan. Een foutje dus. Maar ja, ik ga de bandleden en hun crew natuurlijk niet meer terugsturen. Ze hebben immers ruim twaalf uur in de bus gezeten. Bovendien heb ik al een aanbetaling gedaan.”

De feestelijke Poolse thrashmetalband Tilt zal vanavond het publiek vermaken.

De feestelijke Poolse thrashmetalband Tilt zal vanavond het publiek vermaken.

Programma aangepast
Om het laatste Kasteeltuinconcert van 2015 toch voor een breed publiek aantrekkelijk te maken, is het programma wat aangepast. André Hazes-imitator Lesley Williams opent de avond om half negen. Een uurtje later betreedt Tilt de planken. Van Meerhoven: ,,Ik heb afgesproken dat ze geen eigen werk vertolken, maar covers, bij wijze van uitzondering. Ze hebben toegezegd dat bekende meezingers van onder meer Anthrax, Megadeth, Sepultura en natuurlijk Metallica de revue passeren. Zo komt de sfeer er automatisch in.”

Metalworkshop
Maar dat is niet alles. In de pauze wordt er een heuse metalworkshop gegeven. Bezoekers die nog relatief nieuw zijn met het fenomeen metal, kunnen op die manier kijken of de muziek wellicht iets voor hen is. Zo kunnen geïnteresseerden zich melden voor een spoedcursus grunten, wordt er een moshpit gecreëerd en mogen kinderen tot twaalf jaar en tachtig kilo zich aan een stagedive wagen. Voorwaarde daarvoor is wel dat er nog voldoende publiek op de dansvloer is.

Hry

Het publiek kan vanavond kennismaken met metal.

Destructieve podiumact als afsluiting
Tilt sluit de avond, zo rond middernacht, af met een gemoedelijke destructieve podiumact. Dat houdt in dat de bandleden met hun instrumenten het hele podium kort en klein slaan. Volgens Van Meerhoven is vooral het personeel van Rooijakkers Party & Events daar blij mee. ,,Zij hoeven vanavond het podium een keer niet af te breken, maar kunnen na afloop zelf genieten van een pilsje. Na zeven vrijdagavonden hard werken hebben ze dat wel verdiend.”

Naschrift: inmiddels is het bovenstaande bericht al vele tienduizenden keren gelezen en is de organisatie van de Kasteeltuinconcerten al talloze keren gebeld. Zelfs redacteuren van 3FM en, iets minder verrassend, Omroep Brabant zijn schijnbaar nog niet erg bekend in de wereld van de satire/onzin en sloegen op tilt. Voor de duidelijkheid: dit bericht is verzonnen, net zoals alle berichten op deze site. Er wordt vanavond (helaas, maar dat is mijn eigen mening) géén metal gespeeld in de kasteeltuin. Zie ook dit bericht.

Advertenties
reacties
  1. […] Lees hier het bericht van de jongens achter ERMAGGEZONGENWORDEN… […]

  2. […] dat de organisatie van de doorgaans zo gemoedelijke Helmondse Kasteeltuinconcerten per abuis een thrashmetalband uit Polen had geboekt. 75.000 lezers en paniek op Facebook waren het […]