Atlético Madrid-kenner Sierd de Vos: ‘Kansen voor PSV liggen in het centrum’

Geplaatst: 15 december 2015 in PSV

Als er iemand veel weet over de volgende Champions League-tegenstander van PSV, is het verslaggever Sierd de Vos wel. De Sport 1-reporter staat bekend om zijn no-nonsense-benadering en is groot liefhebber van Atlético Madrid. We mochten hem vijf vragen stellen.

Sierd de Vos

Sierd de Vos voor Estadio Vicente Calderón.

Waar liggen de kansen voor PSV?
,,De kansen liggen zonder twijfel in het Madrileense centrum. Vooral in de historische, centraal gelegen wijk Barrio de las Letras, ook wel Huertas genoemd. U zou er eigenlijk eens naartoe moeten gaan, en dan met name naar restaurant Cervantes. Bent u ooit in de gelegenheid om dit etablissement te bezoeken, bestelt u dan Carne de mejillón estofado en salsa de vino blanco. Dat is mosselvlees, gestoofd in wittewijnsaus. De kok komt het bij u aan tafel stoven en dat is een beleving op zich. Ik raad iedereen overigens af om daarna te vragen naar La Nota. Dat is namelijk Spaans voor ‘de rekening’. Die is minder mals dan het vlees. Overigens dineert Real Madrid-verdediger Pepe regelmatig bij Cervantes. Pepe, de eerste zwakbegaafde speler die zonder eerst in het G-team uit te komen meteen voor het Portugese nationale elftal werd geselecteerd. Zijn neef is trouwens ober bij een tapasbar in het oosten van Bilbao. Maar dat laatste is wellicht geen antwoord op de vraag.”

Wie is de beste man bij Atlético?
,,Fernando Torres. Hij is een kei in het voorkomen van doelpunten. Waar Torres is, wordt niet gescoord. In mijn ogen is hij één van de beste verdedigers van de wereld. Het probleem is alleen dat al zijn trainers altijd gedacht hebben dat hij een aanvaller is. Zijn bijnaam luidt El Potro de Fuenlabrada, ofwel De Hengst van Fuenlabrada. Dat is niet wegens zijn bijzondere loopvermogen of sterke fysiek, maar vanwege zijn balbehandeling. Hij hengst iedere bal die hij voor zijn voeten krijgt namelijk het stadion uit of de tribune in. Een fenomenale achterhoedespeler, helaas nog niet altijd begrepen.”

PSV speelt eerst thuis. Is dat een nadeel?
,,Nee. Dat betekent namelijk dat ze op 15 maart naar Madrid moeten. Dan tikt de thermometer vaak de zeventien graden al aan, waardoor het aangenaam is op het Plaza Mayor; het grote centrale plein in Madrid. Half maart is er elke jaar het vierdaagse Rumbafestival. Een ongekend cultureel spektakel. Dan zwalken wijn drinkende dames op leeftijd door de straten. Een feest voor alle zintuigen, behalve de ogen.”

Real Madrid wordt nog steeds gezien als beste club van Madrid. Is dat volgens u terecht?
,,Zeker niet. De beste en grootste club van Madrid is Kapital. De entree is behoorlijk prijzig, maar je krijgt er wel topvermaak voor terug. Dj Pinto, de zesde keeper van Barcelona, draait daar regelmatig. Ze noemen hem ook wel Hiphop Pinto, ik tenminste wel. Hiphop Pinto is de enige doelman ter wereld met een eigen platenlabel en is vooral gespecialiseerd in het uitbrengen van enorme pokkenherrie die je alleen kunt draaien als je van je buren af wilt. Hij mixt alle muziek zelf en bij het beluisteren ervan kun je je niet aan de indruk onttrekken dat hij ook in de studio zijn keepershandschoenen aan houdt. Maar verder niets ten nadele van Club Kapital. Zéker bezoeken!”

Wat is het grootste verschil tussen PSV en Atlético?
,,Dat is vooral de mentaliteit. Nederlanders zijn wat directer dan Spanjaarden. Dat bevalt me eerlijk gezegd wel. Ik kom namelijk ook graag direct ter zake.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.