Teleurgestelde Alami abu Hamza uitgeschakeld op Keiebijters kletstoernooi

Geplaatst: 22 januari 2015 in Helmond

De bekende tonprater Alami abu Hamza heeft zich niet geplaatst voor de finale van het kletstoernooi van de Keiebijters. De jury van de Helmondse carnavalsvereniging vond de buut van de radicale imam niet goed genoeg. Abu Hamza voelt zich het slachtoffer van een jury met weinig gevoel voor humor.

Geroezemoes in de zaal
De ervaren Mariahoutse kletser zorgde zaterdagavond met een paar aardige woordgrappen voor het nodige gegrinnik, maar zijn buut was niet onderhoudend genoeg om te voorkomen dat er een geroezemoes in de zaal ontstond. Daarbij moet wel worden vermeld, dat de ongelukkige abu Hamza pas laat op de avond in de ton moest, waardoor het grotendeels beschonken publiek moeite had om de aandacht erbij te houden.

Het Helmondse publiek was niet erg enthousiast over abu Hamza.

Het Helmondse publiek was niet erg enthousiast over abu Hamza.

Oproep tot geweld
Abu Hamza, die wel vaker in Helmond spreekt, had een nieuwe buut geschreven, waarin hij in de huid van de onhandige klusser Beun de Haas kroop. Zo bespotte hij de arbeidsethos van Helmonders (‘De Helmondse vlag is dezelfde als de Russische, maar dan zonder gereedschap’) en kreeg de verfafdeling van de Praxis een veeg uit de pan (‘Ik ga er altijd met gemengde gevoelens en verf weg’). Ook riep hij, vrij onverwacht, op tot geweld. Die oproep werd slechts door een handjevol mensen op de voorste rijen beantwoord.

Abu Hamza had, speciaal voor zijn buut, een Ikea-kast meegenomen.

Abu Hamza alias Beun de Haas sprak het publiek toe vanuit een speciaal voor zijn buut gebouwde Ikea-kast.

Niet meer welkom
De vakjury was weinig positief over het optreden van abu Hamza. ,,De jury van de Keiebijters heeft besloten om deze kletser van de sprekerslijst te halen. We hebben de heer abu Hamza laten weten dat hij niet meer gewenst is in Helmond. Volgend jaar is hij weer welkom, als hij tenminste een beter verhaal heeft”, luidt de verklaring van de carnavalsclub op haar website.

Geen zelfspot
Abu Hamza voelt zich in zijn hemd gezet. ,,Ik weet zeker dat het komt door mijn grap over Helmonders. Zelfspot hebben ze hier kennelijk niet. Maar mijn tonpraatseizoen is nog maar net begonnen. Ik ga binnenkort met dezelfde buut naar Someren-Eind, Liessel en Verviers. Daar kunnen ze een goede grap vast wel waarderen.”

Van geruchten dat hij met zijn opmerking over geweld zijn eigen glazen heeft ingegooid, wil abu Hamza niets weten: ,,Wanne klets!”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.