FIFA laat Nederland opnieuw penalty’s nemen: mogelijk toch finaleplaats Oranje

Geplaatst: 11 juli 2014 in WK 2014

RIO DE JANEIRO – Het Nederlands elftal heeft toch nog een kans om zondag in de WK-finale te staan. Volgens de FIFA is er te veel onduidelijkheid over de strafschop van Ron Vlaar. Bovendien zou de Argentijnse goalie Sergio Romero fraude hebben gepleegd.

,,Toen ik gisteravond foto’s van teakhouten tuinmeubelen aan het liken was op Facebook, stuitte ik op een filmpje van de gestuite penalty van Ron Vlaar”, zegt FIFA-leider Sepp Blatter vanuit een bordeel in zijn verblijfplaats Rio de Janeiro. ,,Daarop lijkt het alsof de bal alsnog, via keeper Romero, in het doel eindigt. De beelden geven geen honderd procent zekerheid, want de kwaliteit van het beeldmateriaal is nog lager dan het IQ van de bondscoach van Mexico.”

Een still uit het bewuste filmpje. Vlaar denkt dat hij gemist heeft, maar de bal rolt terug richting doel.

Ron Vlaar denkt dat hij gemist heeft, maar de bal rolt terug richting doel.

Spiekbriefje
Ook zijn er beelden waarop duidelijk te zien is dat Sergio Romero, net voor het begin van de penaltyreeks, een spiekbriefje uit zijn kous haalt, met daarop vermoedelijk de favoriete hoeken van de Nederlandse penaltynemers. Blatter: ,,Romero zegt zelf dat daarop de tekst van het Argentijnse volkslied stond. Om eerlijk te zijn boeit het me niet wat erop staat; spieken is gewoon niet toegestaan.”

HD-camera's tonen aan dat Romero op een briefje kijkt.

HD-camera’s tonen aan dat Romero op een briefje kijkt.

Blatter ratelt verder: ,,Het mag niet gebeuren dat er discussie ontstaat over de pingel van Vlaar of het gedrag van Romero. Het kan niet zo zijn dat de FIFA onder mijn bewind wordt geassocieerd met onduidelijkheid of fraude. Daarom mogen vijf Nederlanders hun penalty’s opnieuw overnemen en wel in de rust van de WK-finale van zondag. Eerder is er helaas geen plek op het veld, want vóór de wedstrijd treden B-artiesten Jennifer Lopez en Pitbull helaas op.”

Tweede helft tegen Duitsland
Mocht Nederland zondagavond vijf keer scoren, dan speelt Oranje volgens Blatter de tweede helft van de finale tegen Duitsland. ,,Argentinië benutte maar vier strafschoppen; ook omdat er geen vijfde nodig was om een winnaar te bepalen. Scoort Nederland er vier, dan mogen ze net zolang doorgaan tot er een vijfde in het net ligt. Of ik het vreemd vind dat Nederland alleen de tweede helft speelt? Nee hoor, Argentinië en Nederland hebben laten zien erg aan elkaar gewaagd te zijn, dus voor het scoreverloop maakt het niet uit.”

Ron Vlaar, die zondag opnieuw als eerste zal aanleggen vanaf elf meter, zegt blij te zijn dat hij alsnog een herkansing krijgt. Waar hij gaat schieten, wil hij wel verklappen. ,,Recht door het midden, halfhoog en keihard. Dat lijkt me de beste oplossing, want Romero heeft nog twee dagen de tijd om zijn spiekbriefje te bestuderen. Daarop staat nog steeds dat ik links van hem schiet.”

Advertenties
reacties
  1. […] Nederland kon in 2014 alsnog het WK voetbal in Brazilië winnen. Dat schreef Matthijs Lodewijks in die bewuste zomer voor de grap op zijn blog Ermaggezongenworden.nl. Hij beweerde dat de penaltyreeks tegen de andere halvefinalist Argentinië oneerlijk was verlopen, waardoor Nederland met terugwerkende kracht de finale zou kunnen betreden. […]

  2. […] Nederland kon in 2014 alsnog het WK voetbal in Brazilië winnen. Dat schreef Matthijs Lodewijks in die bewuste zomer voor de grap op zijn blog Ermaggezongenworden.nl. Hij beweerde dat de penaltyreeks tegen de andere halvefinalist Argentinië oneerlijk was verlopen, waardoor Nederland met terugwerkende kracht de finale zou kunnen betreden. […]