Problemen in Helmond: carnavalsprins neemt binnen twee weken afscheid

Geplaatst: 15 januari 2018 in Helmond

Helmond kan op zoek naar een nieuwe carnavalsprins. Prins Briek XLV der Keiebijters, in het dagelijks leven bekend als William Verkoelen, houdt het binnen twee weken voor gezien: ‘Het was niet helemaal wat ik ervan verwachtte.’

Lastige dossiers
Verkoelen werd anderhalve week geleden met veel trompetgeschal geïnstalleerd als nieuwe stadsprins. De Helmonder ging voortvarend te werk en pakte direct een aantal lastige klussen op. Zo onderzocht hij de mogelijkheid om op carnavalszaterdag een grote kei op te graven nabij hotel West-Ende – al jarenlang een heikel dossier in Helmond.

Toch was zijn start niet zoals hij had gehoopt. ,,Er was nog geen e-mailaccount voor me aangemaakt, waar de ICT-afdeling natuurlijk de schuld van kreeg. Ook was er nog geen werkplek voor me. En dat terwijl mijn voorganger al bijna een jaar weg was. Dat is natuurlijk niet ideaal, en dan druk ik me nog beschaafd uit.”

En zo waren er wel meer dingen die Verkoelen niet lekker zaten. ,,Er werd meteen van me verwacht dat ik weekenddiensten draaide. Zaterdagavond verplicht naar kletsavonden, zondag naar kindermiddagen en ga zo maar door. En het ziet er niet naar uit dat dat de komende weken gaat veranderen. In combinatie met het runnen van een eigen bedrijf is dat gewoon zwaar.”

Verkoelen (met steek) aan het werk. De twijfel lijkt van zijn gezicht af te lezen.

Vrij in de weekenden
De hoogwaardigheidsbekleder ging in conclaaf met zijn werkgever, Stichting De Keiebijters, maar een acute oplossing voor het probleem kwam er niet. ,,Ik heb aangegeven dat ik de komende weekenden graag vrij wil zijn. Daar hadden ze wat moeite mee. Daarom heb ik mijn contract ingeleverd. Ik zat nog in mijn proeftijd, dus dat kon gewoon.”

Volgens de ex-prins was het een moeilijk besluit. ,,Het is echt niet zo dat ik problemen had met mijn collega’s of mijn takenpakket. Het waren vooral de werktijden die ik lastig vond. Ik heb nog aangeboden om mijn werkzaamheden op parttimebasis te vervullen, zodat ik in het weekend en ik de carnavalsvakantie vrij zou zijn, maar dat was geen optie. Tja, dan houdt het op. Het was gewoon niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Bovendien heb ik niks met carnaval. Ik ga veel liever après-skiën in een warm land.”

Vervanger
De vertrokken prins heeft zijn bedrijfskleding en scepter intussen ingeleverd bij De Keiebijters. Voor hen staat alles nu in het teken van het vinden van een capabele vervanger, zegt een woordvoerder van de carnavalsvereniging. ,,We hebben wel iemand op het oog, maar die zit met een uitwerktermijn en kan pas op 1 maart beginnen. Dat is eigenlijk iets te laat. We zijn flink aan het werven op social media en hopen vóór carnaval een opvolger te kunnen presenteren. Het liefst iemand die bereid is om ook buiten kantoortijden te werken. En af en toe thuiswerken is best bespreekbaar.”

Verkoelen vindt niet dat hij carnavalsminnend Helmond in de steek heeft gelaten door zijn contract niet uit te dienen: ,,Ik weet me van de prins geen kwaad.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.