Politie vermoedt aanwezigheid hennepkwekerij in alle 40.000 Helmondse woningen

Geplaatst: 13 december 2017 in Helmond

Iedereen die in Helmond woont kan binnenkort een bezoekje van een aantal agenten verwachten. De politie denkt namelijk dat er in alle 40.000 woningen hennep gekweekt wordt. Dat vermoeden is gebaseerd op de afwezigheid van sneeuw op de daken op Google Earth-beelden.

Geen witte daken
,,We hebben de afgelopen dagen, toen Helmond onder een dikke laag sneeuw lag, gezien dat er geen enkel dak in Helmond wit was”, zegt een communicatiemedewerker van de politie. ,,Dat hoeft niet per definitie te betekenen dat er in de bewuste huizen hennep geteeld wordt, maar het is wél een aanwijzing. De komende dagen bezoeken we alle huishoudens die we op de korrel hebben om poolshoogte te nemen. Dat zijn er bijna 40.000, dus de operatie kan een kleine week duren. Gelukkig krijgen we hulp van een aantal stadswachten.”

De sneeuwloze daken werden gespot op satellietbeelden van Google Earth. Volgens de politie is dat uit kostenbesparende overwegingen gedaan. ,,Het zou dom zijn om helikopters of drones de lucht in te sturen, terwijl er haarscherpe luchtfoto’s op internet staan.”

Helmond-West

Zelfs in ’t Haagje is er geen enkel wit dak te bekennen. Beeld: Google.

Ook Elkerliek en gemeentehuis verdacht
Niet alleen particulieren hoeven overigens te vrezen voor een huiszoekingsbezoek. Ook tal van openbare gebouwen, zoals het Elkerliek Ziekenhuis en zelfs het gemeentehuis staan op de lijst van verdachte objecten. En ook het hoofdveld van Helmond Sport is sneeuwvrij, wat de aanwezigheid van een ondergrondse plantage doet vermoeden. Het zou zomaar een verklaring kunnen zijn voor het feit dat de spelers van Helmond Sport de laatste tijd als verdoofd op het veld staan.

Op het feit dat de gebruikte satellietbeelden in juli 2016 zijn geschoten, wilde de politie niet reageren.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.