Helmond loopt uit voor festival BLOW – duizenden bezoekers verwacht bij tegenhanger Eindhovens lichtfestival

Geplaatst: 10 november 2017 in Helmond

Helmond loopt dit weekend massaal uit voor BLOW. Van 11 tot 18 november staat de stad in het teken van het nieuwe festival; een georganiseerde tocht langs diverse coffee- en smartshops in de binnenstad.

Minstens zo mooi als GLOW
Initiatiefnemer Peter-Paul van Meerhoven van Helmond Marketing wil met BLOW een massale uittocht naar het Eindhovense lichtfestival GLOW voorkomen. ,,Wat ze in Eindhoven kunnen, kunnen wij ook. Het is onzin dat duizenden Helmonders helemaal naar Eindhoven gaan, terwijl we hier ook een mooi, kleurrijk evenement kunnen organiseren. Daarom beginnen we dit jaar met BLOW.”

BLOW moet een massale uittocht van Helmonders naar het Eindhovense GLOW voorkomen. Foto: flowersofscotland.nl.

BLOW moet een massale uittocht van Helmonders naar het Eindhovense GLOW voorkomen. Foto: flowersofscotland.nl.

Aansteken
Over de naam en de inhoud van het evenement hoefde de marketeer niet lang na te denken. ,,Ik wilde een festival waar de inwoners van deze stad zich mee kunnen identificeren. Dat is GLOW immers ook; een knipoog naar het gloeilampenverleden van lichtstad Eindhoven. Veel Helmonders hebben weinig met lampen, maar kunnen wel iets anders aansteken. Vandaar de naam BLOW.”

Op zaterdag 11 november wordt BLOW feestelijk geopend. Van Meerhoven verklapt wat de bezoekers te wachten staat: ,,De start is bij Bonne Ville aan de Wolfstraat. Daar worden bezoekers verwelkomd met koffie en een rokertje, om in de stemming te komen. Om acht uur struinen de deelnemers, onder begeleiding van een gids, te voet door de binnenstad. Bij elke coffeeshop wordt even gestopt voor de specialiteit van het huis.”

Coffeeshop Bonne Ville is één van de deelnemende shops. Foto: ED.nl.

Coffeeshop Bonne Ville is één van de deelnemende shops. Foto: ED.nl.

Gratis paddo
Maar wat is er dan zo kleurrijk aan BLOW? Van Meerhoven: ,,De laatste halte op de route is smartshop Magic Mushroom aan de Heistraat. Alle BLOW-deelnemers krijgen daar een gratis paddo. Na het eten daarvan zie je genoeg kleuren. Dat kan ik je verzekeren!”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.