Opmerkelijk: burgemeester Blanksma laat schutting plaatsen in raadszaal

Geplaatst: 31 oktober 2017 in Helmond

Verbaasde gezichten dinsdagavond in Helmond, tijdens de gemeenteraadsvergadering. Burgemeester Elly Blanksma had namelijk een schutting laten plaatsen op de vergadertafel, zonder dat ze daarover overlegd had met haar buren. Blanksma wil echter wel dat zij meebetalen aan de houten constructie.

Gebrek aan privacy
Tijdens recente vergaderingen klaagde Blanksma al regelmatig over een gebrek aan privacy. Ze had de indruk dat wethouder Frans Stienen, haar vaste buurman tijdens de raadsvergaderingen, in haar stukken keek. Om haar belangrijke documenten te behoeden voor spiedende ogen, liet ze dus – uit eigen beweging – een schutting plaatsen.

elly

Blanksma is duidelijk erg gesteld op haar privacy. Frans Stienens lichaamstaal spreekt boekdelen. Foto: fotomeulenhof.nl

Ongepast
Stienen was zichtbaar geïrriteerd over de houten afscheiding, liet hij na de vergadering weten. ,,Ik vind het buitengewoon ongepast om zonder enig overleg met de buurman een schutting te plaatsen. Bovendien verwacht ze dat ik een deel van de kosten betaal. Dat ben ik dus niet van plan.”

Blanksma bestrijdt dat ze toestemming van haar politieke buren nodig had. ,,De afscheiding staat niet op de erfgrens, maar op mijn grond, zo heeft het kadaster bepaald. Daarop mag ik doen wat ik wil. Verder wil ik er niet op ingaan. Het is namelijk een privékwestie; Helmond is mijn stad en daarin mag ik doen wat ik wil.”

Afbreken
Frans Stienen is het daar niet helemaal mee eens. ,,Ik geef haar tot komende vrijdag de tijd om de schutting af te breken. Doet ze dat niet, dan zullen er binnenkort stevige woorden vallen. En het gebruik van schuttingtaal sluit ik dan zeker niet uit.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.