Donald Trump aangekomen in overstroomd Deurne

Geplaatst: 31 augustus 2017 in Helmond

De Amerikaanse president Donald Trump is donderdagmiddag aangekomen in Deurne om de lokale bevolking een hart onder de riem te steken. De Brabantse gemeente werd woensdagavond zwaar getroffen door een tropische regenbui, met enorme wateroverlast en massale evacuaties tot gevolg.

trump-harvey

Trump, zichtbaar aangeslagen, in Deurne. Melania draagt een zonnebril om haar emoties te verbergen.

Aangedaan
Trump was zichtbaar aangedaan door wat hij zag. ,,Het is verschrikkelijk wat hier is gebeurd. Al die overstroomde voortuinen, al die gedwongen evacuaties. Als al die mensen niet waren vertrokken, waren er nu veel meer toeschouwers. Toch wil ik de mensen die wél de moeite hebben genomen om hier te zijn bedanken. Veel sterkte met dweilen”, sprak hij vanaf het balkon van het gemeentehuis aan de Markt. Daar wapperde hij ook met de Brabantse vlag.

images0.persgroep.net

Overstromingen in Deurne. Foto: René Manders / Fotomeulenhof.

Muur
Volgens de president zijn de overstromingen het zoveelste bewijs dat er een verdedigingsmuur moet komen. ,,Het wordt van kwaad tot erger; eerst die overstromingen in Bangladesh en nu weer in Deurne. En het meeste water komt van buitenaf. Als ik burgemeester Mak een advies mag geven: bouw een muur op de grens en laat Liessel en Helmond ervoor betalen.”

Na zijn toespraak op het bordes vertrok Trump per boot richting Vlierden, waar de Air Force One richting Washington op hem stond te wachten.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.