Grasmat kasteeltuin afgekeurd na hevige regenval; concert wordt verplaatst

Geplaatst: 18 augustus 2017 in Helmond

Het laatste Kasteeltuinconcert van deze zomer gaat vanavond niet door. Een medewerker van de gemeente Helmond heeft het veld vrijdagmiddag gekeurd en kwam tot de conclusie dat het veld er te slecht aan toe is. Het optreden wordt waarschijnlijk komende maandag ingehaald.

Kritieke conditie
,,Vanwege de stevige regenval de afgelopen weken en de bezetting door duizenden mensen die elke vrijdagavond komen, heeft het veld flink te lijden gehad”, legt Will Dupré van de gemeente Helmond uit. ,,Daardoor was de conditie van het terrein al kritiek. Na de korte, maar hevige bui van vrijdagmiddag kon ik helaas niets anders doen dan het veld afkeuren.”

DF2OMPKXgAAP26u

Door de recente regenval is het veld er slecht aan toe.

Glijpartijen
Volgens Dupré is het bezoeken van een zompige kasteeltuin veel te gevaarlijk. ,,Aangezien de meeste bezoekers geen schoenen met schroefnoppen dragen, is de kans op glijpartijen – en dus blessures – erg hoog. Bovendien trap je het veld op zo’n avond helemaal kapot. De gemeente wil de tuin dit jaar nog vaker gebruiken, dus daar dienen we ook rekening mee te houden.”

Munten over
Het concert zal volgens Dupré wel ingehaald moeten worden: ,,Veel mensen hebben nog consumptiebonnen en die zijn alleen dit jaar geldig. Die mensen verdienen een kans om hun muntjes alsnog in te leveren en voordelig bier te drinken. Die kans krijgen ze, als de weergoden het toelaten, komende maandag. Het concert zal dan om half negen beginnen en de show wordt afgesloten met vuurwerk.”

Kunstgras
Het is de eerste keer in de zeventienjarige geschiedenis van de Kasteeltuinconcerten dat er een show wordt afgelast. Als het aan Dupré ligt, is het ook meteen de laatste keer. ,,Na de zomer wordt gestart met de aanleg van kunstgras in de kasteeltuin. Dat kun je eigenlijk het hele jaar betreden. Ik sluit dan ook niet uit dat er in de nabije toekomst het hele jaar door Kasteeltuinconcerten zijn.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.