Colosseum-liefhebbers massaal naar Eindhoven Airport na instorten parkeergarage

Geplaatst: 30 mei 2017 in Overig

Het instorten van de parkeergarage op Eindhoven Airport was wellicht niet helemaal de bedoeling, maar voor het toerisme pakt het allesbehalve slecht uit. Nederlandse reizigers kiezen deze zomermaanden massaal voor Eindhoven, in plaats van voor Rome.

Colosseum
,,Ik zou in juli eigenlijk met mijn gezin naar Rome vliegen om het Colosseum te bezichtigen”, zegt Eric uit Aarle-Rixtel. ,,Maar een retourtje naar Rome kost al gauw 45 euro per persoon. Ik zag de foto’s van de ingestorte parkeergarage en die lijkt eigenlijk precies op het Colosseum. We gaan dus maar een weekje bivakkeren op Eindhoven Airport. Zeker zo gezellig.”

images4.persgroep.net

Het is druk met dagjesmensen bij Eindhoven Airport. Foto: ED.nl / Fotomeulenhof

Romeinse bouwkunst
Freek uit Helmond kan niet wachten tot komende zomer en plaatste maandag al een selfie met de geruïneerde garage op de achtergrond op Instagram. ,,Goed dat ze in Eindhoven eindelijk iets moois van de grond weten te krijgen. Een fraai staaltje Romeinse bouwkunst kan ik waarderen, zeker als het dicht bij huis is”, postte hij bij zijn gefotografeerde zelfportret.

ea

Toerist Freek, op vakantie in eigen land.

Honderden tickets per dag omgeboekt
Volgens een woordvoerster van Schiphol worden er momenteel honderden tickets per dag omgeboekt van Rome naar Eindhoven. ,,Normaal gesproken gaan er vanaf Schiphol weinig vluchten naar Eindhoven, maar de komende tijd is het vliegtuig de makkelijkste manier om er te komen. Er is daar namelijk nauwelijks mogelijkheid om te parkeren.”

Tegen de vlakte
Wie het Eindhovense Colosseum met eigen ogen wil zien, moet niet te lang wachten. Aannemer BAM verwacht dat het bouwwerk volledig tegen de vlakte gaat, laat een woordvoerder weten. ,,Mogelijk nodigen we Feyenoordfans uit om daarbij te komen helpen. Die weten doorgaans wel raad met het vernietigen van oude Romeinse constructies.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.