Mogelijk doorstart Dijkse Boys bij miljoenentransfer Kevin van Veen

Geplaatst: 1 februari 2017 in Amateurvoetbal, Buitenlands voetbal, Helmond

De voormalig bestuursleden van de in 2013 failliet verklaarde voetbalvereniging Dijkse Boys wachten momenteel op witte rook uit China. Daar wordt momenteel met grof geld geboden op aanvaller Kevin van Veen, die zijn opleiding bij de Helmondse amateurclub genoot. Bij een miljoenentransfer is Dijkse Boys alsnog uit de financiële zorgen en wordt de club waarschijnlijk opnieuw opgericht.

Belastingschuld
Dijkse Boys, een modelvereniging die bekendstond om haar goed gestructureerde jeugdopleiding, werd vier jaar geleden failliet verklaard wegens een miniem verschil van inzicht met de Belastingdienst. Het wegvallen van de club veroorzaakte een grote leegte in het Zuidoost-Brabantse amateurvoetbal. Er werden talloze benefietacties georganiseerd om de Boys te laten voortbestaan, vooral binnen clubs uit de dorpen rondom Helmond, maar de belastingschuld was te groot.

Het welkomstbord maakte een bezoek aan Dijkse Boys zo mogelijk nóg aangenamer.

Hoop
Wegens de Aziatische interesse in Kevin van Veen – die één seizoen voor de Boys actief was – gloort er ineens toch hoop, weet voormalig bestuurslid en geldschieter Gerrit Leenders. ,,Kevin heeft hier één jaar gespeeld en heeft hier ook twee keer per week getraind. Het lijkt me dus niet meer dan logisch dat wij een flinke hap van de transfersom krijgen, ter compensatie van de brandstofkosten die onze toenmalige trainer heeft gemaakt.”

Clubman Kevin van Veen in 2011.

Twintig procent
Leenders zegt al genoegen te nemen met twintig procent. ,,In China betalen ze gerust veertig miljoen euro voor een speler uit de Engelse derde divisie. Als wij daar acht miljoen van krijgen, kunnen we onze schuld inlossen en nog twintig spelers kopen, van Roda JC bijvoorbeeld. En mocht er geld overblijven, dan gebruiken we dat om Grad Damen te laten optreden in de kantine.”

Ook vergoeding voor vader Van Veen
Ook Kevin van Veens vader Toon, keeper bij VV Gestel in Eindhoven, hoopt dat de lucratieve transfer doorgaat. ,,In dat geval claim ik ook een opleidingsvergoeding. Want als ik onze Kevin vroeger niet had leren lopen, had hij waarschijnlijk nooit zo goed kunnen voetballen als nu.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.