Helmonders in opstand tegen tijdelijke huisvesting Pokémon Go-figuren

Geplaatst: 11 juli 2016 in Helmond

Bewoners van de Helmondse binnenstad zitten niet bepaald te wachten op de tijdelijke huisvesting van Pokémon Go-figuren in hun wijk. Zoveel werd maandagavond wel duidelijk bij een inspraakavond in een wijkhuis. De bewoners zijn vooral bang dat de figuren overlast veroorzaken. 

Peilen
Door het organiseren van de bijeenkomst wilde de gemeente peilen hoe de Helmonders tegenover een eventuele opvang van tienduizend Pokémonkarakters staan, bijvoorbeeld in leegstaande winkelpanden in de Veestraat. Dat plan viel niet in goede aarde. ,,Waarom zoveel? We kunnen er best honderd opvangen, maar dit slaat nergens op. Ze moeten maar naar Eindhoven of Deurne gaan; daar is plek zat”, mopperde een bezoeker.

wp-1468271128353.jpg

De inspraakavond bracht veel Helmonders op de been. Foto: omroepbrabant.nl

Gelukszoekers
Een vrouw van in de zestig zette vraagtekens bij de bedoelingen van de figuren. ,,Ze komen uit Japan en daar is helemaal geen oorlog. Volgens mij zijn het gewoon gelukszoekers en daar zit ik niet op te wachten. Straks win ik niks meer met kienen.”

Virtueel tuig
Een andere verontruste wijkbewoner vreest dat de komst van de Aziaten nadelige gevolgen voor hem heeft. ,,Dat virtuele tuig komt hier gewoon om onze banen in te pikken of een uitkering aan te vragen. We moeten keihard ‘nee’ zeggen tegen hun opvang”, sprak de man, waarna een instemmend applaus volgde.

173181824_nqMGUR-faPZAxBs_wFsDhrjB1B2MAhTJ3eJDCjkBHoo

Op sommige plekken in Helmond zijn al Pokémons gesignaleerd. Foto: twitter.com/worldwife_nl

Niet grimmig
Hoewel de emoties in het wijkhuis soms hoog opliepen, werd de sfeer geen moment grimmig. De stadswachten die uit voorzorg aanwezig waren hoefden dan ook geen waarschuwingen of wielklemmen uit te delen.

Volgende week neemt de gemeenteraad een besluit over het al dan niet opvangen van de wezens. Tot die tijd zijn Pokémon-figuren niet welkom in Helmond, maar hun aanwezigheid in de grijpautomaat van de zomerkermis wordt gedoogd.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.