Steven Kruijswijk betrapt op gebruik verdovende middelen

Geplaatst: 25 mei 2016 in Overige sporten

Na de zestiende etappe van de Giro d’Italia is Steven Kruijswijk betrapt op het gebruik van verdovende middelen. In het bloed van de Nederlandse klassementsleider zijn sporen van alcohol gevonden.

Grote fles champagne
De UCI bevestigde woensdagochtend dat Kruijswijk, na de zestiende etappe, positief testte. ,,We hadden al een vermoeden dat hij alcohol gebruikt had, want op het podium was hij druk in de weer met een grote fles champagne. Een blaastest bevestigde wat we al dachten”, verklaarde een controleur.

kruijswijk-roze-2048x1445

Op heterdaad betrapt: Steven Kruijswijk gebruikt alcohol.

Nuchter
Geconfronteerd met de uitslag van de test bevestigde de Brabander dat hij inderdaad verdovende middelen tot zich had genomen. ,,In eerste instantie champagne en later op de avond nog twee glazen bier. Volgens mij is dat niet zo raar, als je iets te vieren hebt. Of ik verwacht nu problemen te hebben? Nee, niet echt. Toen ik op de fiets zat, was ik immers nog nuchter.”

Armstrong: ‘Nieuwe klap’
Volgens nulvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong is de positieve test een nieuwe klap voor de wielersport. ,,Helaas hoor je vaker dat klassementsleiders betrapt worden. Blijkbaar kan deze generatie wielrenners zonder verdovende middelen niets meer winnen.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.