Studio Voetbal geheel in teken van tweede plaats Raikkonen

Geplaatst: 15 mei 2016 in Eredivisie, Overige sporten

In de sportwereld gaat het deze zondag natuurlijk maar over één ding: de tweede plaats van Kimi Raikkonen in de Grand Prix van Spanje. Studio Voetbal zal vanavond dan ook geheel in het teken staan van de bijzondere prestatie van de Ferrari-coureur, die Max Verstappen voor zich moest dulden.

Niet over Ajax
Bij hoge uitzondering – en omdat er deze week niets te melden was over Ajax – zal de prestatie van Raikkonen zorgvuldig worden geanalyseerd door Tom Egbers, die gezelschap krijgt van onder meer oud-voetballer Sjaak Swart en oud-voetbalkenner Jan Mulder. Geen van hen staat te boek als Formule 1-volger, al kan Jan Mulder zich nog wel herinneren dat hij voor het laatst een auto heeft bestuurd. ,,Maar dat was niet na een uitzending van Studio Voetbal, want dan heb ik altijd te diep in het glaasje gekeken.”

160051_spa

Kimi Raikkonen, de onbetwiste hoofdrolspeler, in actie.

Sjaak Swart: ‘Het was bezopen’
Sjaak Swart zal genadeloos de vloer aanvegen met Max Verstappen, die Raikkonen op puntverlies trakteerde. ,,Het was bezopen, zo hard als Verstappen reed. En dat terwijl dit seizoen er voor hem op zit; kampioen zal hij dit jaar niet worden en degradatie naar de Formule 3 zie ik ook niet gebeuren. En vervolgens juicht hij alsof hij de Dakar-rally heeft gewonnen. Ik hoop heerlijk dat hij de volgende race in de eerste ronde in de grindbak vliegt.”

Overstappen
Presentator Tom Egbers waarschuwt fans van Max Verstappen alvast om niet in te schakelen. ,, Mensen die verwachten dat we over een plichtmatige overwinning van Verstappen gaan praten, kunnen beter naar een andere zender overstappen.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.