Paniek bij Omroep Brabant: nog geen Brabants tintje aan zege Verstappen ontdekt

Geplaatst: 15 mei 2016 in Overige sporten, Televisie

Op de redactie van Omroep Brabant is het momenteel alarmfase één. Er is namelijk nog geen link ontdekt tussen de Formule 1-overwinning van Max Verstappen en onze provincie. Hierdoor kan de omroep niet publiceren over de bijzondere prestatie van de Limburger.

Unieke situatie
,,Dit is een unieke situatie”, geeft een redacteur toe. ,,Aan alle recente nieuwsfeiten hebben we wel een Brabantse draai kunnen geven. Immers, Douwe Bob heeft een drummer uit Steensel, Prince had een fanclub in Nederland met een Aarle-Rixtelse penningmeester en Tom Dumoulin heeft een neef die in Eindhoven vakantiewerk heeft gedaan.”

Omroep-Brabant22

Lege studio’s bij Omroep Brabant: alle presentatoren zitten sinds zondagmiddag te brainstormen over een mogelijke invalshoek.

Negeren
Bij Max Verstappen ligt dat anders, weten ze bij Omroep Brabant. ,,Hij heeft Limburgse roots, woont in Monaco en rijdt voor een team uit Oostenrijk. We hebben gecheckt of dat niet in Oisterwijk is, maar dat blijkt helaas niet het geval. We weten het gewoonweg niet meer en kunnen vooralsnog weinig anders doen dan dit sportbericht negeren, hoe blij we ook voor hem zijn.”

Toch gloort er hoop aan de horizon van de provinciale zender. Het is namelijk niet uitgesloten dat Max Verstappen, wanneer hij begin juli naar Engeland reist voor de Grand Prix op Silverstone, een stukje over Brabant vliegt.


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.