Stadionverbod voor De Toppers na beledigende spreekkoren 

Geplaatst: 13 mei 2016 in Muziek

Na de supporters van Feyenoord zijn ook De Toppers voorlopig niet meer welkom in de Amsterdam ArenA. Het stoere drietal beledigde vrijdagavond, tijdens hun optreden, herhaaldelijk het publiek door kwetsende taal te bezigen. De organisatie brak het risicoconcert dan ook voortijdig af.

Opzwepen
Al vroeg op de avond ging het mis in de – zoals altijd – volgepakte Amsterdam ArenA. Tijdens het openingsnummer, een medley van 47 minuten, beledigde met name Topper Gerard Joling de muziekliefhebber door vals teksten zonder enige diepgang te zingen. Alsof dat niet ernstig genoeg was, zweepte hij het publiek op om met hem mee te doen. Hoewel de fans daar gehoor aan gaven, greep de stadionspeaker in en riep hij het glittertrio tot de orde.

image

De drie bewuste oproerkraaiers. Foto: ANP.

Vluchten
Ondanks de waarschuwing gingen Joling en zijn kompanen, Jeroen van den Boom en René Froger, vrolijk door. Het publiek maakte duidelijk daar niet van gediend te zijn door na ruim een uur te vluchten uit de Amsterdamse voetbaltempel. ,,Dat de ArenA na een uur leegloopt, gebeurt zeer regelmatig. Toch hebben we besloten het optreden voortijdig af te blazen en we zien ons genoodzaakt om de heren voorlopig niet meer toe te laten tot dit stadion”, zei een zegsman van Mojo Concerts.

Boos
Veel fans reageerden boos op het vervroegd beëindigen van het optreden. ,,Ik hoop dat ze die drie malloten een levenslang stadionverbod geven”, aldus een bezoeker uit Beek en Donk. ,,Het is altijd weer een kleine minderheid die het verpest voor de rest.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.