Australië krijgt wildcard voor EK voetbal

Geplaatst: 13 mei 2016 in Muziek, Nederlands elftal

Australië zal volgende maand meedoen aan het Europees Kampioenschap voetbal. Down Under ligt weliswaar net buiten Europa, maar krijgt – net als voor het Eurovisie Songfestival– toch een wildcard omdat de Aussies het EK zo’n leuk evenement vinden. Kwalificatie is niet nodig.

Feestelijk tintje
De UEFA, dat het EK voetbal organiseert, heeft besloten om Australië voor één keer mee te laten doen. ,,Het gebeurt niet ieder jaar dat er een EK wordt georganiseerd. Om dat evenement een extra feestelijk tintje te geven, willen we, behalve Nederland, niemand buitensluiten. De Australiërs zijn bovendien laaiend enthousiast over het EK. Ze zijn van harte welkom.”

Soccer 2013 - World Cup Qualifier - Australia defeated Jordan 4-0

Vreugde in Australië nadat de plaatsing voor het EK bekend werd.

Douze points
Ter verhoging van de feestvreugde mag Australië zelf kiezen in welke poule ze worden ingedeeld. Volgens bondscoach Ange Postecoglou wordt dat waarschijnlijk de – op papier – zwakke poule F; de groep met Portugal, IJsland, Oostenrijk en Hongarije. ,,We hebben onze fans laten stemmen en zij kozen massaal voor een indeling in de feestelijke poule F. Tegen die vier landen moet het mogelijk zijn om douze points te behalen.”

Bert van Oostveen: ‘Oranje wil ook wel meedoen’
Nadat bekend werd dat Australië toegelaten wordt tot het EK, nam ook KNVB-directeur Bert van Oostveen contact op met de UEFA. ,,Ik heb meegedeeld dat Nederland ook best wel mee wil doen. Want ook Nederlanders vinden het EK een leuk evenement. Vooral als Oranje meedoet.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.