Jiskefet maakt succesvolle comeback in Studio Voetbal-stijl: ‘Pure satire’

Geplaatst: 9 mei 2016 in Eredivisie

De parodie van de makers van Jiskefet op Studio Voetbal is zondagavond door veel mensen bekeken. Naar schatting een miljoen kijkers zagen hoe de satirici de spot dreven met de warrige voetbaltalkshow.

Hilarische uitzending
Na een lange sabbatical verscheen het Jiskefet-trio zondagavond weer op tv, om Studio Voetbal op de korrel te nemen. Het werd een hilarische ‘uitzending’. Er ging dan ook van alles mis: lachwekkende journalistieke keuzes, dronken tafelgasten die elkaar in de rede vielen en komische filmpjes van een teleurgestelde voetbaltrainer. Als klap op de vuurpijl werd het programma afgesloten met het clublied van Ajax – de club die zichzelf zondagmiddag op de korrel nam door punten te verspelen tegen De Graafschap.

Pure satire
,,Dit is lekker terugkomen”, zei Jiskefet-ster Michiel Romeyn – die zelf in de huid van een dronken, verwarde en verzuurde Jan Mulder kroop. ,,Pure satire in optima forma. Het is lekker om je eens uit te leven op een programma als Studio Voetbal en om, als grap, de landskampioen te negeren. We hebben er zelf ontzettend om kunnen lachen.”

Capture

Michiel Romeyn alias Jan Mulder.

Woedende reacties
Niet alle kijkers hadden overigens in de gaten dat er zondagavond geen ‘echte’ Studio Voetbal op televisie was. Romeyn: ,,Ik heb die woedende reacties op sociale media natuurlijk ook gezien. Die domme twitteraars zijn overduidelijk niet bekend met het concept van Jiskefet.”

Uitstekende persiflage
Tom Egbers, de presentator van Studio Voetbal, vindt dat het Jiskefet-trio ‘zijn’ programma uitstekend persifleerde. ,,Het leek zó echt; vooral Jan Mulder werd goed geïmiteerd. Alleen praat die in het echt nóg meer onzin.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.