Kampioensfeest Ajax matig bezocht

Geplaatst: 8 mei 2016 in Eredivisie

Met de voorbereiding was weinig mis, maar toch viel het kampioensfeest van Ajax, in het Arena Park, in het water. Slechts een handjevol verdwaalde Amsterdammers bezocht het evenemententerrein. De organisatie besloot dan ook het feest voortijdig af te blazen.

Massaal huiswaarts
Het aantal bezoekers is slechts een fractie van de tienduizenden mensen die via Facebook lieten weten te komen. Hoewel er al vroeg op de zondagmiddag een feestelijke stemming heerste rondom de Amsterdamse voetbaltempel, vonden veel voetbalfans het tegen half vijf ’s middags kennelijk voldoende geweest. Massaal keerde men huiswaarts, zonder het Arena Park bezocht te hebben.

arenapark_route

Het Arena Park bleef zondagmiddag leeg.

Geen Dries Roelvink
,,Een behoorlijke domper”, gaf de organisatie dan ook bedroefd toe. ,,Zeker als je bedenkt hoeveel tijd en energie we erin hebben gestoken. Er is volop drank, Dries Roelvink zou komen en vanavond zou de kampioensschaal aan de selectie van Ajax worden uitgereikt. Dat gaat nu allemaal niet door.”

Waarom het Amsterdamse publiek het evenemententerrein ineens links liet liggen, is nog onduidelijk. Mogelijk heeft het te maken met de uitslag van de wedstrijd De Graafschap – Ajax (1-1), maar dat is nog niet bevestigd.


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.