Bryan Smeets baalt van doelpunt tegen lievelingsclub Ajax: ‘Weg kampioensfeestje’

Geplaatst: 8 mei 2016 in Eredivisie

De Graafschap-speler Bryan Smeets had er zondagmiddag flink de pest in. De halfspeler had met vrienden afgesproken om in Amsterdam de landstitel van zijn lievelingsclub Ajax te gaan vieren, maar door zijn doelpunt ging dat feestje in rook op.

Domper
Zichtbaar balend stond Smeets, nota bene spelend met rugnummer 14, na afloop van De Graafschap – Ajax de pers te woord. ,,Dit is wel een domper, ja. Ik had me verheugd op een gezellig avondje feesten bij de ArenA, maar dat gaat nu mooi niet door. Weg kampioensfeestje! Echt klote; het is nog wel zulk prachtig weer om bier te drinken.”

Bekende voetbalwet
Smeets had er nog wel zoveel vertrouwen in dat Ajax kampioen zou worden. ,,Ze begonnen fantastisch, met dat snelle doelpunt van Younes. Ook daarna creëerden ze kansen. Maar ja, als ze die niet maken, valt het doelpunt aan de andere kant hè? Dat is een bekende voetbalwet.”

maxresdefault

Bryan Smeets baalt; zijn cluppie Ajax is geen kampioen geworden.

Sportieve plicht
Over de rol van De Graafschap, dat Ajax op 1-1 hield en daarmee het kampioensfeest van de Amsterdammers verstoorde, was de middenvelder duidelijk. ,,Kennelijk geeft het ze een kick om een feestje te bederven. Als je het mij vraagt, hadden ze zich beter kunnen sparen voor de nacompetitie, in plaats van hun sportieve plicht vervullen.”

Onnodig
Ondanks dat zijn geliefde Ajax geen kampioen werd, vindt Smeets toch dat de godenzonen trots mogen zijn. ,,Ze waren er zó ontzettend dichtbij; dat is ook een hele prestatie hoor. Maar van de andere kant, als je nog niet van De Graafschap kunt winnen, verdien je het eigenlijk ook niet.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.