Van Gaal snapt niks van kampioenschap Leicester City: ‘Nooit van Lester City gehoord’

Geplaatst: 3 mei 2016 in Betaald voetbal overig, Televisie

Het kampioenschap van Leicester City komt voor Louis van Gaal als een grote verrassing. Gevraagd naar zijn mening over het succes van Leicester moest de Manchester United-trainer zelfs bekennen nog nooit van de club te hebben gehoord.

Lijsester City
,,Ik had altijd gedacht dat de titelstrijd tussen Lijsester City en Tottenham Hotspur ging”, zei een gepikeerde Van Gaal maandagavond in RTL Late Night. ,,Maar nu zeg jij dat Lester City kampioen is. Ik heb nooit van Lester City gehoord en kan ze op de ranglijst ook niet vinden. Volgens mij probeer je me in de maling te nemen.”

2005medzap

Van Gaal in RTL Late Night, zichtbaar not amused.

In de haren
Toen Late Night-presentator Humberto Tan vervolgens nog een paar keer de naam ‘Leicester City’ in de mond nam, werd de stemming in de studio ronduit grimmig. Een studiobewaker moest ingrijpen om te voorkomen dat Van Gaal de gastheer in de haren vloog. Eenmaal gekalmeerd bagatelliseerde de succescoach dat optreden: ,,Dat was gespeelde woede. Iedereen weet dat ik nooit aan de haren van interviewers zou komen.”

Geen theater
Van Gaal had overigens geen goed woord over voor zijn landgenoot Guus Hiddink, die in de slotfase van Chelsea – Tottenham Hotspur ten val kwam. ,,Als trainer moet je het goede voorbeeld geven en zeker geen theater maken of gaan liggen langs de lijn.” Op de vraag of Van Gaal verwacht dat Chelsea maatregelen neemt tegen Hiddink antwoordde Van Gaal in zijn favoriete taal, het Engels: ,,I don’t know. We chelsea.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.