Geen publiek welkom bij PSV – Cambuur

Geplaatst: 28 april 2016 in PSV

PSV werkt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen besloten af. Door zonder pottenkijkers te spelen tegen hekkensluiter Cambuur, hoopt trainer Phillip Cocu dat zijn ploeg zich optimaal kan focussen op een goed resultaat. Om dezelfde reden traint PSV vrijdag en zaterdag ook al achter gesloten deuren.

Luidruchtig
De afgelopen thuiswedstrijden waren er steeds aardig wat fans op de been die een kijkje kwamen nemen in het Philips Stadion. ,,Dat zou zondag ook weleens kunnen gebeuren”, weet Cocu. ,,Het zijn prima lui, maar ze zijn soms aardig luidruchtig. Dat leidt mijn spelers af en dat kunnen we zondag niet gebruiken. We moeten namelijk zes doelpunten inlopen op Ajax.”

Verrassen
Om de PSV’ers te laten wennen aan stilte langs de lijn, traint de ploeg vrijdag en zaterdag al achter gesloten deuren. ,,Bijkomend voordeel daarvan is dat we Cambuur kunnen verrassen, bijvoorbeeld door te experimenteren met een opstelling zonder verdedigers. Gezien hun positie op de ranglijst zou dat best een optie kunnen zijn”, zo lichtte Cocu een tipje van de sluier.

c1342fe2-ab86-47b1-8c48-49038f30cb7e_image6954028004422379974

PSV traint en speelt deze week achter gesloten poorten tegen hekkensluiter Cambuur. Foto: psv.nl

Cambuur wél welkom
Tegenstander Cambuur Leeuwarden is zondag overigens wél welkom in het stadion. Cocu: ,,Als zij niet op komen dagen, winnen we reglementair met 3-0. Dat is te weinig.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.