Feyenoord pakt de dubbel: na gifbeker nu ook KNVB Beker

Geplaatst: 24 april 2016 in Betaald voetbal overig

Feyenoord heeft zondagavond een historisch succes geboekt. Voor het eerst sinds 1984 pakte de club weer eens de felbegeerde dubbel door in de finale van de KNVB Beker af te rekenen met FC Utrecht.

Tot de bodem leeg
Het winnen van het nationale bekertoernooi betekende alweer de tweede prijs van het seizoen voor de Rotterdammers. Afgelopen winter pakte Feyenoord namelijk al de gifbeker, door bijna drie maanden lang geen wedstrijd te winnen. ,,Waar clubs als PSV en Ajax de gifbeker nauwelijks serieus nemen, lieten wij andermaal zien echte cupfighters te zijn. We grepen de beker en hij ging tot op de bodem leeg “, zei aanvoerder Dirk Kuijt daar eerder over.

Enorm feest
Alsof één prijs in het seizoen niet genoeg is, deed de club uit de havenstad daar nog een schepje bovenop. Door af te rekenen met FC Utrecht (2-1) verhuist ook de KNVB Beker naar de toch al aardig gevulde Rotterdamse prijzenkast. Na het laatste fluitsignaal barstte er dan ook een enorm feest los in De Kuip.

feyenoord-in-blessuretijd-langs-ajax-in-derde-ronde-knvb-beker

De moegestreden Michiel Kramer (derde van links) viert de bekerwinst. Hij wordt ondersteund door ploeggenoot Sven van Beek. Foto: Pro Shots.

Huldiging op maandagochtend
Ter ere van het winnen van de dubbel wordt de Feyenoord-selectie maandagochtend gehuldigd op de Coolsingel. Aanvaller Michiel Kramer verwacht veel fans: ,,De meeste Rotterdammers werken op dat tijdstip niet. Vreemd, maar helaas is niet iedereen even ijverig als ik.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.