KNVB gaat geleidehonden inzetten na matig optreden Danny Makkelie

Geplaatst: 17 april 2016 in Eredivisie

De KNVB gaat het haar scheidsrechters eindelijk makkelijker maken. Met ingang van de komende speelronde krijgen arbiters een geleidehond ter beschikking. Hierdoor moet de kans op discutabele beslissingen, zoals zondagmiddag in de slotfase van Ajax – FC Utrecht, sterk afnemen.

Geleidehond
,,Het blijkt dikwijls onmogelijk om situaties op waarde te schatten”, zegt Jaap Uilenberg, scheidsrechtersbaas van de KNVB. ,,Vooral als het tempo zo hoog is als bij Ajax – FC Utrecht. Daarom willen we het onze visueel gehandicapte arbiters eenvoudiger maken. Vanaf nu kunnen ze een geleidehond aanvragen. Die zal hen helpen bij het nemen van beslissingen.”

2dd26deb-5a44-4db8-b36d-4e665214c8b8

Danny Makkelie wordt bestormd. Foto: ANP.

Geen videoscheidsrechter
Dat de KNVB honden gaat gebruiken, betekent ook dat de videoscheidsrechter-project van de baan is. Uilenberg: ,,Door al die herhalingen wordt het spel vertraagd. Vooral in de ArenA hebben fans al moeite om negentig minuten te blijven zitten en we willen voorkomen dat toeschouwers in tijdnood komen. De labradors die we gaan gebruiken kunnen snel beslissingen nemen en zijn fit, waardoor ze het spel op korte afstand kunnen volgen en de foutenkans afneemt.”

Liever een herdershond
Danny Makkelie, die zondagmiddag een penalty zag in een struikelpartij van Ajacied Arek Milik, is blij dat hij eindelijk de beschikking over hulpmiddelen krijgt. ,,Het is alleen jammer dat het aaibare labradors zijn. Ik word liever bijgestaan door een flinke herdershond. Daar heb je veel meer aan als je wordt belaagd door boze Utrechters.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.