Vermeer-pop volgend seizoen niet welkom bij Klassieker

Geplaatst: 8 april 2016 in Eredivisie

De veelbesproken Vermeer-pop is volgend seizoen niet welkom bij de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De KNVB bepaalde dat vrijdagochtend en Ajax gaat niet tegen die straf in beroep.

Provocerend
Twee maanden geleden veroorzaakte de Vermeer-pop veel commotie door aan een touw te gaan hangen. Volgens het reglement van de Amsterdam ArenA is dat verboden; supporters dienen namelijk te zitten, staan of thuis te blijven tijdens de wedstrijden van Ajax. Nadat de provocerende pop door seizoenkaarthouders van Vak 410 werd aangesproken op zijn gevaarlijke gedrag, nam hij zijn eigen plek weer in.

ANP-38438890-2048x1363

De Vermeer-pop misdraagt zich. Vakgenoten nemen er duidelijk afstand van. Foto: ANP.

Gevaarlijk gedrag
Voor de KNVB is de kous daarmee niet af. Volgens het rapport van de voetbalbond bracht de pop met zijn actie zichzelf en de mensen in het vak onder hem in gevaar. Daarom is hij komend seizoen niet welkom bij de Klassieker. Mocht hij niettemin tóch aanwezig zijn, dan riskeert hij een stevige waarschuwing.

De Vermeer-pop, die anoniem wil blijven, vindt de straf buitenproportioneel, maar is blij dat er eindelijk duidelijkheid is over zijn lot: ,,Ik ben al lang genoeg aan het lijntje gehouden.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.