KNVB op vingers getikt na beloven vakantie aan Nederlands elftal

Geplaatst: 7 april 2016 in Eredivisie, Nederlands elftal

De KNVB heeft woensdag honderden boze reacties van teleurgestelde voetballiefhebbers gekregen. Dat de voetbalbond de beste voetballers van Nederland in juni vakantie geeft wegens het missen van het EK, schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Op vakantie
Omdat Oranje zich niet plaatste voor het EK voetbal, hoeven de internationals in juni niet in actie te komen in Frankrijk, maar kunnen ze op vakantie. Volgens boze fans was het door die ‘aanmoedigingspremie’ extra aantrekkelijk om niet te winnen van B-landen als IJsland, Tsjechië of Turkije. ,,Als ik een vakantie zou kunnen verdienen door een wedstrijd te verliezen, zou ik dat ook doen”, schrijft Oranjefan Daley90 op de Facebooksite van de KNVB. Gezien het aantal keren dat zijn bericht is geliket, zijn velen het met hem eens.

album_large_860075

Door het missen van het EK kan Oranje binnenkort rustig uitwaaien. Foto: ANP.

Knipoog
KNVB-directeur Bert van Oostveen snapt alle commotie niet. ,,Het mislopen van een EK waaraan 24 landen meedoen was een actie met een knipoog. PSV’er Davy Pröpper , die woensdag door de KNVB op de vingers werd getikt omdat hij zijn broer een vakantie had beloofd bij een overwinning op Ajax, kon amper met die verklaring leven: ,,Bert van Oostveen is zelf een grap.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.