PSV wil seizoen afsluiten met speciaal kampioensshirt

Geplaatst: 5 april 2016 in PSV

PSV wil het naderende einde van seizoen 2015-2016 niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom laat de Eindhovense club een speciaal shirt ontwikkelen dat de spelers na het binnenhalen van het kampioenschap kunnen dragen.

Historische band tussen PSV en landstitel
Het speciale kampioensshirt wordt gemaakt om de speciale, historische band tussen PSV en de landstitel te onderstrepen. Aan het begin van deze eeuw waren PSV en het kampioenschap nauw met elkaar verbonden. Na een pauze van enkele seizoenen haalden de Eindhovenaren vorig jaar de banden met het kampioenschap weer aan. ,,Reden genoeg om een nieuw shirt uit te brengen”, vindt PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Hiermee laten we zien dat onze clubnaam nog vele jaren willen linken aan de landstitel.”

shirt3rood_2_

Het nieuwe kampioensshirt.

Rood en wit
Op het nieuwe shirt is een prominente plaats voor de clubkleuren, rood en wit. Ook is het getal ‘23’ zichtbaar. Gerbrands: ,,Dat refereert aan het aantal kampioensschalen dat we volgende maand hopelijk in onze prijzenkast hebben staan. Al zal huiscriticus Ronald Waterreus binnenkort in Studio Voetbal wel roepen dat het een verwijzing naar zijn rugnummer is.”

Wanneer PSV het kampioensshirt voor het eerst draagt, is volgens Gerbrands nog niet helemaal duidelijk. ,,Het liefst natuurlijk op zondag 1 mei, zo rond 16.15 uur, want dan spelen we thuis. Maar dan moet Ajax wel een beetje meewerken. Ander is een week later ook goed. Zo moeilijk zijn we niet bij PSV.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.