Bouw windmolenpark langs A58 vertraagd door afgeleide bouwvakkers

Geplaatst: 5 april 2016 in Overig

De bouw van het windmolenpark langs de A58 ligt achter op schema. Doordat bouwvakkers constant zijn afgeleid door de windmolenfile op de A58 – die ontstaat doordat er automobilisten naar de bouw van de windmolens kijken – gaan de werkzaamheden langer duren dan gepland.

Indrukwekkend gezicht
Een zegsman van energiebedrijf Essent, verantwoordelijk voor de bouw van het windmolenpark bij Moergestel, begrijpt dat de constructeurs oog hebben voor de file die ontstaat door de bouw van de torenhoge energiebronnen. ,,Net als windmolens zijn files zeldzaam in Nederland. Als er vlak voor je neus zo’n file ontstaat, is dat een indrukwekkend gezicht. We begrijpen best dat de bouwers dat willen zien en daar een fotootje van willen maken.”

VID.2016.090.05.1

De bouw van de windmolens is vertraagd en zorgt voor vertraging. Foto: Toby de Kort.

Snel wennen
Essent hoopt dat het vanaf nu meevalt met de vertraging: ,,Nu zijn die files natuurlijk nog nieuw, maar we denken dat de bouwvakkers er snel aan zullen wennen en weer oog hebben voor de bouw van de windmolens. Net als de passerende automobilisten.”

Oogkleppen
Mochten de werkzaamheden onverhoopt verdere vertraging oplopen, dan overweegt Essent kartonnen oogkleppen aan stilstaande automobilisten uit te reiken. ,,Daardoor rijden ze voortaan hopelijk door als ze het windmolenpark passeren, in plaats van op de rem te gaan staan. Daarmee komt er misschien een eind aan die files en kunnen de bouwvakkers zich weer gewoon focussen op hun werk.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.