Aangiftedeadline 1 mei was eenaprilgrap Belastingdienst: honderdduizenden aangiftes te laat

Geplaatst: 1 april 2016 in Overig

De deadline voor het doen van van belastingaangifte is verstreken. De Belastingdienst communiceerde de laatste maanden veelvuldig 1 mei als deadline, maar dat was een eenaprilgrap. Het gevolg is dat honderdduizenden aangiftes te laat binnen zijn.

Ludiek
,,De Belastingdienst heeft een wat saai imago”, reageert een woordvoerder. ,,Daarom wilden we een keer iets ludieks uithalen. En met succes: honderduizenden Nederlanders tuinden erin en hebben nog geen aangifte gedaan. Die zijn nu dus mooi te laat; de deadline was gewoon 1 april. Niet slim, want ieder weldenkend mens had kunnen bedenken dat het om een eenaprilgrap ging. In deze tijd van het jaar moet je alle berichtgeving met een korreltje zout nemen; dat is algemeen bekend.”

IB-2015

Mensen die nog geen aangifte hebben gedaan kunnen binnenkort een blauwe envelop verwachten.

Geen coulancetermijn
Om de grap wat extra body te geven, besloot de Belastingdienst de coulancetermijn van zeven dagen te laten vervallen. ,,Anders zouden mensen nog een week de tijd hebben om aangifte te doen, en mist het geintje zijn uitwerking. Iedereen die te laat is krijgt automatisch een boete van € 65,-. Dat bedrag kan overigens niet als aftrekpost worden beschouwd bij de aangifte over 2016.”

Eenmalige actie
Volgens de Belastingdienst was de grap een eenmalige actie. ,,Het is niet de bedoeling om elk jaar naïeve burgers op het verkeerde been te zetten. Bovendien moet je op je hoogtepunt stoppen. Leuker dan dit kunnen we het toch niet maken.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.