Applaus en record voor Oranje: zestig seconden amper balverlies op Wembley

Geplaatst: 29 maart 2016 in Nederlands elftal

Het Nederlands voetbal is weer op de weg naar boven. In de veertiende minuut van de oefeninterland tegen Engeland was het Nederlands elftal niet minder dan één minuut haast onafgebroken in balbezit. Dat is een sensationele verbetering van het vorige record onder bondscoach Danny Blind; de vorige langste periode zonder balverlies bedroeg 6,929 seconden (Kazachstan-uit, 10 oktober 2015).

Staande ovatie
Het geplaagde Oranje liet dinsdagavond zien nog steeds ontzettend veel kwaliteit aan boord te hebben. In de veertiende minuut werd de bal met ongeëvenaarde precisie van de ene naar de andere voet gestuurd. Daley Blind, de onbetwiste leider, stuurde, coachte en bepaalde het tempo zoals dat van een aanvoerder verwacht mag worden. Engeland kon proberen wat het wilde; het team werd compleet van de mat getikt.

Het publiek op Wembley kon niets doen dan ademloos toekijken en het dominante Nederlandse spel belonen met een staande ovatie. Ook Danny Blind kwam zijn dugout uit om voor zijn pupillen te applaudisseren.

blind-ek-2016-bondscoach-nederlands-elftal

Bondscoach Danny Blind kan weer naar boven kijken. Foto: ProShots.

Totaalvoetbal
KNVB-directeur Bert van Oostveen – die op de tribune zat – kwam superlatieven tekort. ,,Het heeft even geduurd, maar dit staaltje totaalvoetbal is voor mij de bevestiging dat het lek boven is. Oranje vernedert hier gewoon even de nummer negen van de wereld, alsof het niets is. Het is ongelofelijk dat we met zó veel kwaliteit niet naar het EK in Frankrijk gaan. Danny Blind en vooral degene die hem heeft aangesteld moeten zich eigenlijk kapotschamen.”

Het feit dat Engeland in de veertiende minuut nauwelijks iets deed om de bal te veroveren, zodat Johan Cruijff herdacht kon worden, was voor Danny Blind geen smet op de feestvreugde: ,,Dat weet over tien jaar niemand meer.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.