Voorbeeldige PSV-fan ontdekt; wereld reageert geschokt

Geplaatst: 18 maart 2016 in PSV

De wereld heeft vol verbijstering gereageerd op een vrijdag online verschenen video. Op de beelden, afgelopen dinsdag in Madrid gemaakt, is te zien dat een PSV-supporter zich voorbeeldig gedraagt. Dat mag gerust een spectaculaire ontdekking worden genoemd, want PSV staat wereldwijd bekend als een club waarvan alleen maar zwervers denigrerende, met muntjes gooiende, relschoppers fan zijn.

Verbazing
Op de wat schokkerige beelden is een twintiger in PSV-shirt te zien. Terwijl bijna alle PSV-supporters Madrid afbreken, geniet de man op de achtergrond van een pilsje en de zon, en groet hij het personeel. Op een gegeven moment is te zien dat hij wat muntjes uit zijn zak haalt. Tot ieders verbazing smijt hij die echter niet naar bedelaars, maar geeft hij die als fooi aan een ober.

psv

De bewuste voorbeeldige fan.

Kamervragen
PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch twijfelt aan de echtheid van de video. ,,Deze beelden moeten gemanipuleerd zijn. Iedereen weet dat alle PSV-fans raddraaiers zijn. Je gelooft toch niet dat onze kwaliteitsmedia een verkeerd beeld schetsen en dat PSV fans heeft die voor het voetbal en de gezelligheid komen? Nee, dit zaakje klopt niet en ik ga hier kamervragen over stellen.”

Erdogan: ‘Vitesse moet zich schamen’
Ook de Turkse premier Erdogan – die bekendstaat om zijn oog voor de juiste prioriteiten – mengde zich in de discussie. ,,Die fans van De Graafschap hebben zich als beesten gedragen. Allemaal! Mij maak je niet wijs dat er goede Helmond Sport-supporters zijn. Vitesse moet zich schamen. Oh, was het PSV? Nou, het gaat om het principe.”

De bewuste supporter was vrijdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar. Volgens bronnen was hij onderweg naar de CNN-studio’s in de VS, om in een live-uitzending te vertellen dat niet elke PSV-supporter slecht is.


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.