Ontspoorde PSV-fans boos over goed gedrag voetballers: ‘Onze reputatie is verwoest’

Geplaatst: 16 maart 2016 in PSV

De naar schatting zeven PSV-fans die in het nieuws kwamen wegens het vernederen van bedelaars zijn boos. Ze vinden dat de voetballers van PSV, door goed te spelen tegen Atlético Madrid, hun zorgvuldig opgebouwde slechte imago vernietigd hebben. Ze hebben dan ook publiekelijk afstand genomen van hun club.

Op de kaart
,,We hadden gehoopt PSV weer op de kaart te zetten”, zegt oproerkraaier Joey – die niet met zijn naam in dit artikel wil – woensdagmiddag. ,,Als je, als club, een beetje wilt meetellen in Europa, kom je er niet met een vriendelijk imago en leuk voetbal. Tegen Ajax kom je misschien nog weg met wat Brabantse gemoedelijkheid, maar in de Champions League gelden er andere wetten.”

Muntjes
Daarom besloot Joey om bedelaars te bekogelen met muntjes, terwijl zijn kameraden het tafereel filmden. ,,Het ging volgens plan: de beelden gingen de wereld over en iedereen sprak schande over de PSV-supporters. Maar ja, een paar uur later speelde PSV prima tegen Atlético en werden ze overstelpt met complimenten. Dan houdt het voor ons ook op. Onze reputatie is verwoest.”

image

Videoboodschap
Om aan de wereld te laten zien dat Eindhovense fans echt geen lieverdjes zijn, heeft Joey vandaag een videoboodschap gedeeld. Daarop neemt hij publiekelijk afstand van het goede spel en gedrag van zijn idolen. ,,Een sterk statement is het enige dat ons misschien nog kan redden. Jammer dat een elftal goedwillenden het weer verpest voor de rest.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.