Ook reservestoeltjes Ajax blijven leeg; Frank de Boer woedend

Geplaatst: 13 maart 2016 in Eredivisie

Het lege-stoeltjes-fenomeen in de Amsterdam Arena heeft vanmiddag een nieuwe dimensie gekregen. Nadat tijdens Ajax – NEC niet alleen de tribune, maar ook de reservebank leeg bleef, was voor trainer Frank de Boer de maat vol.

Bijzondere omstandigheden
Lege stoeltjes en de ArenA gaan al lange tijd hand in hand. Ter illustratie: afgelopen februari was zo’n 34% van de stoeltjes daadwerkelijk bezet. Dat komt door bijzondere omstandigheden; veel fanatieke supporters kampten de afgelopen maand met hooikoorts, waren op zomervakantie of hadden problemen met hun navigatiesysteem, waardoor de Amsterdamse voetbaltempel onvindbaar bleek.

118323

De sfeervolle ArenA was tegen NEC opnieuw niet al te best gevuld.

Lege stoeltjes
Tijdens het thuisduel met NEC bleven niet alleen de tribunes leeg; ook de reservebank van Ajax telde opvallend veel lege stoeltjes. Trainer Frank de Boer was daar niet bepaald blij mee: ,,Toen ik Nick Viergever zag schutteren, wilde ik een paar verdedigers laten warmlopen. Dat ging alleen niet, want tot mijn verbazing was de reservebank leeg.”

Reservebanken-AFC-Ajax-nieuwe-opstelling

Ook de Amsterdamse bank bleef vanmiddag leeg.

Maatregelen
Volgens De Boer hadden de niet-opgekomen wisselspelers verschillende redenen om niet op te komen dagen, zo wist hij even later. ,,Daley Sinkgraven had moeite met het late tijdstip (16.45 uur, red.), Pascal Boer moest naar de verjaardag van mijn broer en Anwar El Ghazi is ontevreden met zijn plaats in het stadion. Of ik maatregelen tegen de verzakers ga nemen? Ja, ze mogen de komende tijd op de tribune plaatsnemen. Daar is meestal toch plek zat.“


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.