Verdachte uitslag bij FC Utrecht – Feyenoord; KNVB onderzoekt matchfixing

Geplaatst: 28 februari 2016 in Eredivisie

De KNVB gaat onderzoek doen naar onregelmatigheden rondom de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord van zondagmiddag. Volgens de voetbalbond is er sprake van een opmerkelijke uitslag (1-2) en dito gokgedrag.

Alarmbellen
,,Opvallend veel mensen hadden geld ingezet op een overwinning van Feyenoord”, laat een KNVB-woordvoerder kort na afloop weten. ,,Liefst 1,2 procent van alle gokkers voorspelde een Rotterdamse zege en drie procent rekende op een gelijkspel. Daardoor gingen er al diverse alarmbellen rinkelen in Zeist.”

CcT6kZAWEAAzk6N.jpg large

Na Vilhena’s treffer reageren twee FC Utrecht-spelers opvallend gelaten. Michiel Kramer loopt zelfs terug richting eigen helft. Foto: Fox Sports.

Opvallende zaken
Mede daardoor werd de wedstrijd nauwlettend gevolgd door matchfixingexperts, zo zegt de KNVB. ,,Zij constateerden opvallende zaken. Michiel Kramer die twee keer meeverdedigde, Tonny Vilhena die scoorde, Utrechters die opzichtig misten. Tel dat op bij de uitslag en ik denk dat de KNVB genoeg reden heeft om nader onderzoek te doen.”

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag wilde niet reageren op de verdachtmakingen. Ook zijn collega-trainer Giovanni van Bronckhorst bleef op de vlakte: ,,Zonder Advocaat mag ik niks zeggen.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.