Bert van Oostveen brengt succesvol stem uit: ‘Nederland telt weer mee’

Geplaatst: 26 februari 2016 in FIFA

Bert van Oostveen heeft tijdens de FIFA-presidentsverkiezingen van vrijdagmiddag succesvol gestemd. Volgens de geliefde KNVB-directeur is dat het bewijs dat Nederland, na rampjaar 2015, weer op de goede weg is: ‘Hier kun je mee thuiskomen.’

Prima
Volgens de altijd kalme Van Oostveen – die niet voor niets de bijnaam ‘De IJsvogel’ heeft – is het stemmen een niet te onderschatten handeling. ,,Er kan natuurlijk van alles misgaan: een stempotlood dat niet functioneert, een blessure oplopen op weg naar de stembus, een gesloten stemlokaal of een volle stembus: het is allemaal mogelijk. Gelukkig is dat alles niet gebeurd. Het ging volgens het boekje. Gelukkig, anders was alle voorbereiding voor niets geweest.”

CcJW34PWwAAb3cF

Van Oostveen stemt gecontroleerd en gedecideerd.

Niet ondergedaan
Het succesvol uitbrengen van de stem is volgens de trotse Van Oostveen het bewijs dat Nederland op internationaal podium weer meetelt. ,,We hebben zeker niet ondergedaan voor voetbalgrootmachten als Duitsland, Spanje of Wales. Mijn stem telt gewoon even zwaar mee als die van mijn Duitse concullega, om maar een voorbeeld te noemen. Daar kun je mee thuiskomen, dacht ik zo.”

ANP290515265-1

Te midden van ‘de grote jongens’ blijft Van Oostveen opvallend koel.

Uitstekende stemming
Hoewel Van Oostveen, naar eigen zeggen, niet uitgebreid gehuldigd wil worden bij thuiskomst, wil hij wel even blijven stilstaan bij de – en zijn – uitstekende stemming. ,,Dit gaan we vanavond wel even vieren met een etentje en een paar biertjes, ja. Maar niet té uitbundig. Anders heb ik morgen geen stem meer over.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.