PSV laat tribune verbouwen door harde kern ADO Den Haag

Geplaatst: 19 februari 2016 in PSV

Het Philips Stadion krijgt nog deze maand een grondige make-over. Op zaterdag 27 februari wordt er van de Oosttribune een staantribune gemaakt. Supporters van ADO Den Haag zullen de verbouwing uitvoeren.

Sfeerverhogend
Het creëren van een staantribune staat al lange tijd op het verlanglijstje van de fanatieke PSV-aanhang. Zij zijn van mening dat staan tijdens de duels sfeerverhogend werkt. Bovendien lijkt het een positieve invloed te hebben op de sporters. Een recent voorbeeld daarvan is stadion De Kuip, waarin Feyenoord-fans hun idolen doorgaans staand aanmoedigen.

Op de trappen
,,Dat PSV-supporters graag staan, is ook bij ons bekend”, zegt PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Daarom besluiten we de fans tegemoet te komen en ze een staantribune te geven. Als we dat niet doen, gaan ze toch weer op de trappen staan en dat heeft ons intussen al genoeg geld gekost.”

publiek-met-trommel-oost-psv

PSV-fans op de trappen. Foto: psv.network.to.

Publiekswissel
PSV laat de verbouwing van Oost uitvoeren door de harde kern van ADO Den Haag. Gerbrands: ,,Toevallig komt ADO op 27 februari op bezoek in ons stadion. Dat biedt ons de kans om de verbouwing voordelig uit te laten voeren. We geven de Haagse fans voor één keer toegang tot de Oosttribune en zetten de seizoenskaarthouders van Oost in het uitvak; een publiekswissel dus. Daarna laten we omroepen dat Hui Wang weigert om te betalen en ik weet zeker dat binnen no-time alle stoeltjes van de Oosttribune keurig op het veld liggen.”

Sjors

Een Haagse fan aan het werk. Foto: adofans.nl.

Allemaal staantribunes
Mochten supporters en PSV’ers positief reageren op de staantribune, dan overweegt de landskampioen om van alle tribunes staantribunes te maken. Gerbrands: ,,Supporters die niet willen staan, kunnen op de trappen gaan zitten. Daar heeft de UEFA ons nog nooit voor bekeurd.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.