Mogelijk eredivisievariant ‘Wie is de Mol?’ op komst

Geplaatst: 15 februari 2016 in Eredivisie

Het populaire spelprogramma ‘Wie is de Mol?’ verschijnt volgend seizoen mogelijk in nieuwe vorm. De programmamakers denken dat het concept prima te vertalen is naar de voetbalvelden en gaan met omkoopbare spelers om de tafel zitten.

Matchfixing-verhalen
,,We zijn aan het denken gezet door de recente matchfixing-verhalen over Willem II”, laat productiemaatschappij IDTV weten. ,,En na zestien seizoenen op verafgelegen locaties willen we een keer in Nederland opnames maken. Dat is voor presentator Art Rooijakkers ook wel een keer prettig.”

Willem II-speler Ibrahim Kargbo wordt ervan verdacht in 2009 als mol te hebben gefungeerd.

Willem II-speler Ibrahim Kargbo wordt ervan verdacht in 2009 als mol te hebben gefungeerd.

Verkeerde terugspeelballen
Als alles doorgaat, wil IDTV – buiten de clubleiding om – ieder seizoen een chantabele speler benaderen om tien wedstrijden als zogenaamde mol te fungeren. ,,Hij krijgt de opdracht om het spel van zijn team te saboteren zonder dat anderen dat doorhebben. Dat kan bijvoorbeeld door een verkeerde terugspeelbal vlak voor tijd, of door bewust een tegenstander te laten lopen.”

Eredivisie geschikt decor
Volgens de tv-makers is vooral de nationale competitie een geschikt decor voor ‘Wie is de Mol?’. ,,Het niveau van de eredivisie is dusdanig laag, dat het niet meteen opvalt als een speler een keer een fout maakt. Dat is in Spanje of Duitsland wel anders.”

,,Hoe langer de mol zijn gang kan gaan, hoe meer geld hij verdient. Dat geld kan hij later mooi gebruiken om zijn club schadeloos te stellen en justitie te betalen, mocht de fraude ooit aan het licht komen.”

Vragen beantwoorden
,,Teamgenoten van de mol moeten na elke wedstrijd twintig vragen beantwoorden over de identiteit van de mol. Degene die de minste goede antwoorden geeft, krijgt een rood scherm en verhuist naar de reservebank. De winnaar pakt de pot met goud”, besluit IDTV.

Laten lopen
Willem II-trainer Jurgen Streppel is nog niet erg enthousiast over het idee. ,,Als ik ooit merk dat één van mijn spelers bewust zijn mannetje laat lopen, laat ik hem ook lopen. Op de training, welteverstaan. Urenlang!”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.