Tegenstander Ajax in beroep tegen schorsing Mike van der Hoorn

Geplaatst: 15 februari 2016 in Eredivisie

Ajax-verdediger Mike van der Hoorn krijgt hulp uit onverwachte hoek. De achterhoedespeler werd door de KNVB voor één duel geschorst na zijn rode kaart tegen FC Groningen. Excelsior, de komende tegenstander van Ajax, heeft beroep tegen die straf aangetekend, zodat Van der Hoorn zondag toch tegen hen kan spelen.

Onmogelijk slechter
,,Ik zou graag zien dat Van der Hoorn toch gewoon kan meedoen tegen ons”, zo verklaart Excelsior-trainer Alfons Groenendijk de opmerkelijke actie. ,,Geen idee wie Ajax opstelt als hij geschorst is, maar diegene kan onmogelijk slechter zijn dan Mike. Zelfs als Frank de Boer nog niet hersteld is van de griep en besluit om zelf in de achterhoede te gaan staan.”

6abca0bc-8b96-4141-8123-e1a27bd4b36b

Mike van der Hoorn krijgt zijn tweede gele kaart. Foto: Pro Shots.

Hoop gevestigd op huisjurist van Feyenoord
Om kans te maken op vrijspraak, heeft Excelsior de hulp van de doorgaans succesvolle Feyenoord-huisjurist Joris van Benthem ingeroepen. Groenendijk: ,,Sinds dat Colin Kazim-Richards daar weg is en Michiel Kramer te lui is om slaande bewegingen te maken, heeft hij amper nog werk. Als echte Feyenoorder wint Joris van Benthem bijna alles, dus onze hoop is op hem gevestigd.”

Ook Ajax in beroep
Overigens heeft ook Ajax beroep aangetekend tegen de straf die Van der Hoorn kreeg opgelegd. De Amsterdammers vinden de sanctie van één wedstrijd te mild en willen dat hij de rest van het seizoen verplicht op de tribune moet plaatsnemen. Ajax-bestuurslid Marc Overmars: ,,Dat is meteen weer een leeg stoeltje minder in de ArenA.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.