PSV traint op Messi/Suárez-penalty

Geplaatst: 15 februari 2016 in Eredivisie, PSV

Bij PSV denken ze een manier te hebben gevonden om van het huidige penaltysyndroom af te komen. Op de maandagochtendtraining werd lang getraind op de variant die zondagavond door Lionel Messi en Luis Suárez uit de hoge hoed werd getoverd: een penalty in tweeën.

Allemaal erin
,,Als mijn spelers de bal niet in één keer tegen de touwen kunnen krijgen, moet het maar in twee of drie keer”, zo lichtte trainer Phillip Cocu toe. ,,We hebben zojuist geoefend en ze gingen er bijna allemaal in. We trainen er deze week nog een paar keer op en als het goed blijft gaan, gaan we het in de competitie voortaan op deze manier doen. Behalve als we volgende maand tegen Ajax een penalty krijgen; in dat geval mag Jeroen Zoet geblinddoekt proberen om de bal achter Jasper Cillessen te krijgen. Anders wordt het wel erg oneerlijk.”

jong-laat-volgende-penalty-psv-wijnaldum-of-guardado

Ook Luuk de Jong mist regelmatig vanaf elf meter. Foto: ProShots.

Afgekeken van FC Barcelona
Cocu geeft toe dat hij het idee heeft afgekeken van Lionel Messi en Luis Suárez, die zondagavond samen de keeper van Celta de Vigo het nakijken gaven. ,,Dat was voor mij het bewijs dat de truc echt werkt. Ik heb het Johan Cruijff en Jesper Olsen natuurlijk ook ooit zien doen, maar dat kon ook beginnersgeluk zijn geweest. Bovendien kunnen we nu zeggen dat we het van FC Barcelona hebben afgekeken. Dat klinkt toch lekkerder dan Ajax.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.