Ludieke actie PSV pakt verkeerd uit: Eindhovense Raad van Elf uitgeschakeld in bekertoernooi

Geplaatst: 5 februari 2016 in PSV

Het idee was leuk, de uitvoering iets minder. Om de band met Eindhoven te verstevigen, verschenen elf als PSV-speler verklede carnavalsvierders aan de aftrap tegen FC Utrecht. Het gevolg: kansloze uitschakeling in het bekertoernooi.

Ludiek
,,Het is bijna carnaval, dus we wilden iets ludieks doen”, zei coach Phillip Cocu na de 1-3 nederlaag. ,,Daarom hebben we met CV Lampegat afgesproken dat de leden van hun Raad van Elf vanavond mochten spelen. Daardoor hadden mijn spelers een avond rust, zodat ze zondag fit aan de aftrap verschijnen. Ik weet dat we dan ‘maar’ tegen FC Utrecht spelen, maar als je kampioen wilt worden, moet je geen risico nemen.”

Professionele grimeurs
Om te zorgen dat niemand iets zou merken van de verkleedpartij, werden professionele grimeurs ingehuurd. Zij namen de carnavalisten grondig onder handen, zodat ze sprekend op PSV’ers leken. Cocu: ,,Als Kevin Blom had gefloten was schminken waarschijnlijk niet eens nodig geweest, maar Richard Liesveld mankeert een stuk minder aan zijn ogen. Dat dacht ik tenminste, totdat ik zag dat hij de tackle van de als Marco van Ginkel verklede prins slechts met geel bestrafte.”

cid36166_LegendaryPSV-carnaval980

Een deel van de ‘PSV-selectie’, een paar uur voor de aftrap. Foto: psv.nl.

Door de mand
Hoewel de Raad van Elf-leden in de eerste tien minuten nog aardig mee konden komen, vielen ze daarna alsnog door de mand. Vooral Gerard Bijnen (verkleed als Jetro Willems) en Oscar Dubois (alias Jorrit Hendrix) deden weinig goed, al bekende het tweetal al vóór aanvang een aantal pilsjes te hebben gedronken. Na negentig minuten over het veld zwalken stond er dan ook 1-3 op het scorebord.

Versierde wagen
Komende zondag, tijdens de carnavalsoptocht in Eindhoven, treffen FC Utrecht en PSV elkaar opnieuw. Volgens Cocu stelt hij dan wél elf echte PSV’ers op. ,,Dat moet ook wel, want de Raad van Elf staat zondagmiddag op de praalwagen. Maar we gaan de wedstrijd van zondag wél serieus nemen, hoor. Want ik wil over een maand of drie ook wel op een versierde wagen dwars door Eindhoven rijden.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.