Veldrijder Jeffrey Herlings betrapt met motor in fiets

Geplaatst: 2 februari 2016 in Overige sporten

Voor de talentvolle veldrijder Jeffrey Herlings dreigt een schorsing. De 21-jarige Elsendorper boekte afgelopen weekend goede resultaten op Sardinië, maar bij inspectie bleek dat Herlings gebruikmaakte van een fiets met trapondersteuning: een nauwelijks zichtbaar motortje van 250cc.

Niet toegestaan
En dat is volgens wielerorganisatie UCI niet toegestaan. ,,Dit bedrog wordt voorgelegd aan onze disciplinaire commissie. Zij zullen beslissen over de straf, maar ik denk dat Jeffrey Herlings voorlopig niet aan veldritten zal deelnemen”, aldus UCI-voorzitter Brian Cookson.

Herlings-massimo

Veldrijder Jeffrey Herlings in actie. In deze fiets zou een motortje zitten gemonteerd. Foto: mxlarge.com

Geschokt
In de wielerwereld is intussen geschokt gereageerd op het bedrog. ,,Met zulk gedrag zet hij de wielersport in een kwaad daglicht”, zei voormalig profrenner Lance Armstrong bijvoorbeeld. Ook zijn landgenoot Floyd Landis was furieus: ,,Kennelijk wordt er ook binnen de wielersport al gefraudeerd. Een schande!”

Ontkenning
Op internet is inmiddels een filmpje van de bewuste race opgedoken. Daarop is te zien dat Herlings zijn ploeterende concurrenten met speels gemak voorbij fietst. De Brabander ontkent overigens dat hij de zaak bewust fleste: ,,Die fiets met dat motortje was niet van mij. Geen idee hoe die tussen mijn materiaal is gekomen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.