Willem II parkeert Zivkovic bij Ajax: ‘Nog te licht voor ons niveau’

Geplaatst: 1 februari 2016 in Eredivisie

Willem II-trainer Jurgen Streppel is erin geslaagd opvang te regelen voor zijn speler Richairo Zivkovic. Ajax is bereid om de negentienjarige aanvaller toe te laten tot de selectie, zodat hij rustig kan wennen aan het tempo van de eredivisie.

Nog niet klaar
,,De afgelopen maanden is gebleken dat Ricardo, of hoe hij ook heet, nog te licht is voor ons niveau”, vindt Streppel. ,,Gelukkig is Ajax welwillend en mogen we hem daar een tijdje stallen. Zodra hij in positieve zin opvalt en laat zien dat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging, mag hij zich weer in Tilburg melden.”

Spanning
Streppel heeft er alle vertrouwen in dat Zivkovic in Amsterdam beter tot zijn recht komt. ,,Bij Willem II zit het stadion elke keer vol. Zeker als je acties niet helemaal lukken, reageert het publiek daar soms cynisch op, en dat kan voor spanning zorgen bij zo’n jonge kerel. Tijdens de thuiswedstrijden van Ajax kan hij rustig aan zijn spel werken zonder dat er meteen veel fans hem op de voeten kijken.”

379801_heroa

Zivkovic (tweede van onder) werd maandagavond al gepresenteerd in Amsterdam.

Teleurgesteld
Zivkovic reageerde teleurgesteld op zijn tijdelijke transfer. ,,Uitgehuwelijkt worden aan Ajax is natuurlijk niet waarop ik hoopte toen ik bij Willem II tekende. Gelukkig heb ik komende zondag de kans om tegen een relatief makkelijke tegenstander (Feyenoord, red.) te wennen aan mijn nieuwe club. En vier weken daarna spelen we uit tegen Willem II. Dan komt mijn droom hopelijk toch nog uit: een basisplaats in Tilburg.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.