Studio Sport steeds minder populair in ‘010’ en ‘020’

Geplaatst: 31 januari 2016 in Eredivisie

De tijd dat Studio Sport hét hoogtepunt van het weekend was, lijkt achter ons te liggen. Vooral in de Randstad verliest de ooit zo succesvolle zondagavonduitzending, met daarin de samenvattingen van alle eredivisiewedstrijden, rap terrein.

Dat blijkt uit de resultaten van een eerste enquête. Slechts 2% van de Rotterdammers keek vanavond naar Studio Sport en in Amsterdam was dat percentage nauwelijks hoger: 2,2%. Een enorm verschil met bijvoorbeeld Eindhoven, waar 54% van de bewoners Ajax en Feyenoord punten zag morsen.

recfXDB

Ajacieden en Feyenoorders keren Tom Egbers de rug toe.

Wisselende beoordelingen
Ook de beoordelingen in het westen en zuiden lagen nogal uit elkaar. In ‘010’ en ‘020’ beoordeelden kijkers deze editie van Studio Sport met gemiddeld een 2,7. Vooral het einde van de samenvatting van Roda JC – Ajax was volgens veel Amsterdamse kijkers van bedroevend niveau. Rotterdammers waren meedogenlozer: die vonden de hele samenvatting van Feyenoord – ADO Den Haag maar niks (score: 1,8). Kijkers uit Eindhoven kenden het programma daarentegen een ruime 8 toe.

Knipsel

Vooral dit fragment uit Roda JC – Ajax werd door weinig Amsterdammers gewaardeerd. Foto: ANP Pro Shots.

Niet meer geïnteresseerd
Met name de ontwikkeling van de kijkcijfers in Rotterdam is opvallend. In het begin van dit voetbalseizoen werd het sportprogramma daar nog massaal bekeken. ,,Vanaf de kerst zijn de Rotterdamse kijkers kennelijk niet meer geïnteresseerd in de beelden van Feyenoord. Waarom Amsterdammers ons ineens massaal de rug toekeren, is me compleet onduidelijk. Of het te maken heeft met de uitslag van Roda JC – Ajax? Het zou zomaar kunnen”, aldus Arno Vermeulen, chef sport van de NOS, die bekent zelf ook niet naar Studio Sport gekeken te hebben.

Compilatie
Om een verdere daling van de kijkcijfers te voorkomen, heeft de NOS al maatregelen genomen, zo zegt Vermeulen. ,,Als Ajax of Feyenoord in de toekomst verliezen, laten we ’s avonds die wedstrijd niet meer zien. In plaats daarvan tonen we dan een compilatie van de meest recente clubsuccessen van Ajax en Feyenoord. Daarbij gaat Studio Sport hopelijk ook bij de vrouwtjes goed scoren. Want die hebben altijd graag naar Daley Blind en John de Wolf gekeken.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.