Memphis draagt opvallend vossenpak bij afscheid van PSV-publiek

Geplaatst: 24 januari 2016 in PSV

In een opmerkelijk kostuum heeft Memphis zondagmiddag afscheid genomen van PSV. De international zwaaide in de rust van PSV – FC Twente het Eindhovense publiek uit en deed dat in een opvallend vossenpak.

Geen behoefte aan eerder afscheid
Hoewel Memphis al ruim een half jaar weg is uit Eindhoven, nam hij nog niet eerder afscheid van de club waar hij zo succesvol was. Het was de bedoeling dat hij na de Champions League-wedstrijd PSV – Manchester United, in september, een ereronde zou lopen, maar om onduidelijke redenen gaf hij op het laatste moment aan daar geen behoefte aan te hebben.

Ovationeel applaus
In de rust van PSV – FC Twente kwam het afscheid er alsnog en betrad Memphis het veld. De reactie van het publiek was aanvankelijk wat lauw, vermoedelijk omdat niet iedereen Memphis direct herkende. Hij droeg namelijk het vossenpak van mascotte Phoxy. Pas nadat de 21-jarige voetballer selfies begon te maken en de stadionspeaker onthulde wie er in het bonte pak schuilging, viel het kwartje bij het publiek en kreeg Memphis alsnog een ovationeel applaus.

phoxy

Memphis buigt voor het publiek. Foto: Joris Buijtenweg.

Kritische geluiden over kledingkeuze
Toch waren er zondagmiddag ook kritische geluiden – vooral over de kledingkeuze van de Manchester United-ster. ,,Memphis, de buitenwereld ziet een man in een vossenpak. Vind je dat niet wat flamboyant?”, vroeg een verslaggever van Phox Sports. De linksbuiten reageerde daar geprikkeld op: ,,Kom op man, het is gewoon een pak. Ik vind het mooi.”

Fantastische speler
Na Memphis’ ereronde greep PSV-directeur Toon Gerbrands de microfoon. ,,Memphis, je bent een fantastische speler voor ons geweest. Jammer dat je al op 21-jarige leeftijd bent gaan afbouwen bij Manchester United, maar we respecteren je keuze. Als blijk van waardering mag je het vossenpak houden. Dat kan aardig van pas komen, want in Oost-Europa kan het flink koud zijn”, zo verwees Gerbrands naar de knappe Europa League-overwintering van de Mancunians.

Na de warme woorden van Gerbrands bedankte Memphis nog eenmaal het publiek. Daarna vertrok hij richting catacomben, met de staart tussen de benen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.