Lek bij Telegraaf: standaard-wedstrijdverslag Ajax openbaar gemaakt

Geplaatst: 23 januari 2016 in Eredivisie

Door een lek is een door De Telegraaf gebruikt standaard-thuiswedstrijdverslag van Ajax openbaar gemaakt. Het sjabloon wordt dit seizoen tweewekelijks door de krant gebruikt, zo blijkt uit de eveneens gelekte instructietekst, om zo snel mogelijk na een thuisduel van Ajax een verslag online te kunnen zetten. 

Een altijd bruikbare archieffoto van Frank de Boer.

 De tekst:

AJAX OVERTUIGT NIET, MAAR WINT WEL

AMSTERDAM – Zonder groots te spelen heeft Ajax de competitiewedstrijd tegen [NAAM TEGENSTANDER] gewonnen. In een matig gevulde ArenA wonnen de Amsterdammers met een schamele 1-0. [NAAM DOELPUNTENMAKER] zorgde voor het enige doelpunt. Publiekslieveling John Heitinga bleef wederom negentig minuten op de bank.

De wedstrijd was het aankijken amper waard. De enige dreiging kwam van Anwar El Ghazi, die met een groot aantal schaarbewegingen voor wat opwinding zorgde. Verder creëerde Ajax bitter weinig en alleen Kenny Tete haalde een voldoende. Toch kwamen de godenzonen op voorsprong. Een schot van [NAAM DOELPUNTENMAKER] eindigde met wat fortuin in het doel: 1-0.

Na de onverdiende openingstreffer geloofde Ajax het wel en was het consolideren van de voorsprong het devies. Daarin slaagde de ploeg van Frank de Boer, maar overtuigend was het allerminst wat Ajax op de erbarmelijke grasmat liet zien. [NAAM TEGENSTANDER] was in het restant de bovenliggende partij en verdiende minimaal een punt, maar het geluk was aan Amsterdamse zijde. Na het laatste fluitsignaal slaakte het deel van het publiek dat nog niet was vertrokken dan ook een zucht van verlichting.

Trainer Frank de Boer sprak van een volkomen terechte uitslag: “We hebben gedomineerd en zijn geen moment in de problemen geweest. Ik moet mijn ploeg dan ook een groot compliment maken. Iedere wedstrijd vanaf nu is een finale en wie weet gebeuren er dit seizoen nog mooie dingen.”

Door de plichtmatige zege blijft Ajax de ranglijst aanvoeren. Volgend weekend wacht de op papier lastige wedstrijd tegen [NAAM VOLGENDE TEGENSTANDER / ZIE TELETEKSTPAGINA 818].

Een officiële reactie van de Telegraaf-redactie over de openbaarmaking van het document is nog niet uitgelekt.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.