Nieuw stadion Helmond Sport krijgt plek voor 75.000 toeschouwers

Geplaatst: 20 januari 2016 in Helmond, Helmond Sport

Het nieuwe Helmond Sport-stadion wordt het grootste stadion van Nederland. Zodra de nieuwe voetbaltempel gereed is, biedt het plaats aan liefst 75.000 voetballiefhebbers. Daarmee hoeft de club voorlopig geen ‘nee’ meer te verkopen aan fans. Daarnaast wordt Louis van Gaal genoemd als mogelijke opvolger van de na dit seizoen vertrekkende trainer Jan van Dijk.

Stijf uitverkocht
,,Helmond Sport groeide uit haar jasje”, zegt de Helmondse sportwethouder Frans Stienen. ,,De laatste seizoenen was het meer regel dan uitzondering dat het Lavans Stadion stijf was uitverkocht. Daarom hebben we de eventuele realisatie van een nieuw stadion vorige maand op de agenda van de raadsvergadering gezet en binnen no-time was het beklonken. Gelukkig; je moet er toch niet aan denken dat er een jarenlange politieke discussie nodig is over een voetbalstadion in Helmond.”

HS_Achilles_13_12_14_Foto01

Volle tribunes bij Helmond Sport. Foto: Supportersvereniging Helmond Sport.

Uit de kosten
Stienen denkt dat het met de financiering – het nieuwe stadion kost zo’n 150 miljoen euro – wel goedkomt. ,,In het nieuwe stadion kunnen 75.000 mensen. Als ik uitga van het pessimistische scenario dat er elke thuiswedstrijd ‘maar’ 70.000 fans op de tribune zitten die gemiddeld vijftien euro per wedstrijd betalen, cashen we dus ruim een miljoen per twee weken. Vermenigvuldigd met 24 thuiswedstrijden per seizoen – want Helmond Sport speelt bijna elk jaar nacompetitie – zijn we zo uit de kosten.”

Louis van Gaal als nieuwe trainer
Om te zorgen dat Helmond Sport zich jaarlijks voor de lucratieve nacompetitie plaatst, zoekt de club nog naar een opvolger voor de vertrekkende trainer Jan van Dijk. ,,Die trainer mag Helmond Sport geen kampioen maken, maar moet onze club op een plekje in de subtop laten eindigen”, verklaart directeur Mario Captein. ,,We denken daarbij aan Louis van Gaal.”

Louis_van_Gaal_deelt_handtekeningen_uit_op_Eindhoven_Airport

Louis van Gaal wordt genoemd als nieuwe manager.

Captein: ,,Die werkt nu weliswaar nog in Manchester, maar het zou zomaar kunnen dat hij binnenkort een nieuwe club zoekt. Hij weet doorgaans goed hoe je teams derde of vierde moet laten eindigen; kijk maar naar het Nederlands elftal of Manchester United. Bovendien kan hij met zijn naam populair worden in Helmond; Louis Coolen en Louis the Cat zijn ook uitgegroeid tot publiekslievelingen.”

louis

Publiekslieveling Louis the Cat.

Nieuwe rugsponsor
Ter aanvulling op de inkomsten uit de kaartverkoop heeft Helmond Sport weer een nieuwe geldschieter gevonden: Please Payroll prijkt vanaf volgend seizoen op de achterkant van de shirts. ,,Daarmee willen we laten zien dat we pal achter Helmond Sport staan”, laat commercieel directeur Gertjan van Stratum van Please Payroll weten. ,,Momenteel is dat helaas nog wederzijds; Helmond Sport staat ook vaak achter. Maar als tegenstanders de naam ‘Please’ op de shirts zien staan, tonen ze hopelijk wat genade.”

Betere bereikbaarheid
Als het nieuwe stadion over pakweg drie jaar in gebruik genomen wordt, is volgens wethouder Stienen een betere bereikbaarheid gewenst. ,,Misschien kan er een station bij het stadion komen, want vier treinhaltes voor een stad als Helmond is natuurlijk wel wat weinig. En er zijn plannen om de accommodatie van Oranje Zwart plat te gooien en er een grote parkeerplaats van te maken. Die club bestaat over drie jaar toch niet meer. Want het is nooit een geheim geweest dat ik minder clubs in Helmond wil.”

Frans Stienen vervolgt: ,,Of ik niet bang ben voor represailles vanuit Oranje Zwart als ik die club de nek omdraai? Nee hoor, het motto van Helmond Sport is ook op mij van toepassing: grauwte smoel, ginne skrik.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.