Feyenoord straft Kazim-Richards: spits mag twee weken geen journalisten aftuigen

Geplaatst: 19 januari 2016 in Eredivisie

Feyenoord heeft spits Colin Kazim-Richards keihard bestraft voor zijn wangedrag binnen en buiten het veld. De publiekslieveling mag tot 1 februari geen journalisten in elkaar slaan. De voetballer reageert verslagen en vindt de straf buitenproportioneel.

Wangedrag
De 29-jarige aanvaller viel in de beginfase van dit seizoen vooral op door zijn weinig geïnspireerde spel. Toen hij steeds minder speeltijd kreeg, verlegde hij zijn wangedrag van binnen, naar buiten het veld. ,,Nadat Colin een journalist bedreigde, was voor ons de maat vol”, aldus trainer Giovanni van Bronckhorst. ,,Tot 1 februari mag hij geen journalisten aftuigen. We hopen dat Colin zich een poosje zal inhouden.”

kazim1226327000

Kazim-Richards is weer boos.

Aanvechten
Die relatief zware straf is een forse tegenvaller voor de voorhoedespeler. Door de sanctie moet hij zich beheersen rondom de wedstrijden tegen AZ (24 januari, uit), Heerenveen (28 januari, thuis) en – tot overmaat van ramp – ADO Den Haag (31 januari, thuis). ,,Wedstrijden tegen ADO zijn speciaal voor Feyenoord. Ik voel me onthand door deze buitenproportionele straf en overweeg deze via onze huisjurist aan te vechten. In dat laatste ben ik sowieso vrij succesvol”, zegt de boze voetballer.

Op tijd inzetbaar voor Ajax-uit
Lang hoeft de goalgetter overigens niet te treuren, want op 7 februari wacht het uitduel met Ajax. Kazim-Richards: ,,Ik baal nog steeds, maar gelukkig ben ik op tijd inzetbaar voor De Klassieker. Nergens is het zo fijn meppen als in de ArenA.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.