Helmondse tonprater neemt loopje met waarheid; jury beëindigt buut

Geplaatst: 16 januari 2016 in Helmond

De tweede Keiekletsavond van het seizoen kreeg zaterdagavond een verrassende wending. De act van de Helmondse tonprater Rob Scheepers werd namelijk na een kwartier bruut onderbroken. Zijn buut bevatte volgens de jury onwaarheden, waardoor het publiek in opstand kwam en de kletser het podium in het Brabant House in Helmond voortijdig moest verlaten.

Verbazing in de zaal
Kort na het betreden van de ton stelde Scheepers – die een pruik droeg – zich voor als supermarktmedewerker Albert Gein. Vervolgens stak hij een even warrig als ongeloofwaardig verhaal af, waarin verschillende caissières, vaste klanten en zijn vulploegchef werden bespot.

Daarmee zorgde kletser al in een vroeg stadium van zijn buut voor verbazing in de zaal. Hij werkt namelijk al jaren bij een beddenleverancier, en zeker niet in een supermarkt.

ag

Scheepers, alias Albert Gein, nam een loopje met de waarheid. Foto: keiebijters.nl.

Wilde anekdotes
Gaandeweg zijn betoog maakte de Helmonder het nóg bonter en stapelden de wilde anekdotes zich snel op. Na zijn zoveelste feitelijke onjuistheid – een moeilijk te geloven vertelsel over een medewerker van de vleeswarenafdeling – werd de sfeer in de zaal ronduit grimmig. Er ontstond zelfs zóveel rumoer in de zaal, dat enkele leden van de Raad van Elf wakker schoten.

_mg_6805

Woedende bezoekers maken hun onvrede kenbaar. Foto: keiebijters.nl.

Ingrijpen
Om verdere schade te voorkomen, besloot de jury in te grijpen en Scheepers’ smadelijke klets voortijdig te beëindigen, waarna de kletser werd geëvacueerd. ,,Mensen op het verkeerde been zetten past niet bij de denkbeelden van de Keiebijters”, zei juryvoorzitter Henkes van den Berk, waarna het doorgaans zeer waarheidsgetrouwe amusementstrio Striepke Veur werd aangekondigd.

Teleurgesteld
De ontmaskerde Scheepers was teleurgesteld over zijn snelle aftocht, zo vertelde hij niet veel later. ,,Ik kan nog steeds niet geloven wat er is gebeurd. Wat dat betreft zitten de jury en ik gelukkig wél op één lijn.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.