KNVB: kerstborrel voor scheidsrechters niet meer op speeldag

Geplaatst: 19 december 2015 in Betaald voetbal overig, PSV

Hoewel de aanwezigen spraken van een gezellige middag, zal de jaarlijkse KNVB-kerstborrel vanaf 2016 niet meer op een speeldag gehouden worden. Dat besloot de voetbalbond, nadat een aantal officials zaterdagavond in beschonken toestand probeerde om een eredivisiewedstrijd in goede banen te leiden.

Experiment
,,De periode voor Kerstmis is altijd druk, vandaar dat we de kerstborrel bij wijze van experiment eens op een zaterdagmiddag wilden houden. Want dan moeten de meeste scheidsrechters toch al aan de bak”, hikte de ook op de borrel aanwezige KNVB-directeur Bert van Oostveen, na afloop van PSV – PEC Zwolle. ,,We wilden met een grote groep KNVB’ers terugblikken op het succesvolle voetbaljaar en de kwalificatie van Björn Kuipers voor het EK 2016. Dat kan niet zonder arbiters en bier.”

Dronken
Hoewel de informele bijeenkomst op het KNVB-hoofdkantoor in Zeist volgens bronnen gemoedelijk was, waren de gevolgen van de bierrijke middag duidelijk zichtbaar. Fluitist Bas Nijhuis was aan het begin van de avond nog zo dronken dat hij, op aangeven van zijn waggelende assistent, een loepzuiver doelpunt van AZ afkeurde.

Dennis Higler maakte het in de slotfase van PSV – PEC Zwolle zo mogelijk nóg bonter, door het spel niet stil te leggen na een ippon van PSV’er Nicolas Isimat-Mirin, net buiten zijn eigen zestienmetergebied. Het veroorzaakte nogal wat commotie in en buiten de stadions.

media_xll_3476882

Ook PSV-verdediger Jetro Willems deelde zijn mening.

Nachtje
Van Oostveen wist zaterdagavond nog niet te vertellen op welke datum de volgende bondskerstborrel gehouden wordt. ,,Daar slaap ik nog een nachtje over. Na al die drank van vanmiddag zal dat wel lukken.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.